Almanlar İncirlik Üssü'ne geliyor!

Alman bakanı gelecek...

Almanlar İncirlik Üssü'ne geliyor!
Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen geçen hafta Bakanlık Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve bir grup parlamenterden oluşan heyetin İncirlik Üssü ziyaretine Türkiye tarafından izin verilmemesi karşısında, bizzat kendisinin bu ziyareti gerçekleştireceğini açıkladı.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Leyen, Savunma Bakanlığı  yönetiminin görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmesinin doğal olduğuna işaret  ederek, ''Bu yüzden gelecek günlerde İncirlik'e giderek oradaki askerlerimizin  durumları konusunda kendileriyle görüşeceğim. Bu esnada Alman ordusunun  parlamentonun askeri olduğunu Türkiye'ye anlatma fırsatını kullanacağım. Bu  parlamenterler Türkiye'yi Suriye'den gelecek füzelere karşı korumak amacıyla  Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlandırılması için mecliste kabul oyu  veren kişilerdir.'' dedi.

Savunma Bakanı, İncirlik'teki Alman askerlerinin barınması için yeni  yerlerin inşası planlamasının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de,  ''Öncelikle oraya gidip kalınan yerler konusunda bir resim ortaya koymalıyım.  Türkler biz ocak ayında Tornado'larımızı İncirlik'e götürdüğümüzde memnun  olmuşlardı. Ege'de birlikte iyi görev yapıyoruz. Orada pozitif tecrübeler  ediniyoruz. Bunun daha da üstüne bir şeyler koymak istiyoruz.'' diye konuştu.

"RUSYA ULUSLARARASI KURALLARA RİAYET ETMELİ"

Von der Leyen, Rusya'yla ilgili bir soru üzerine de Rusya ile iyi  ilişkilere ihtiyaç bulunduğunu belirterek, ancak bunun için Rusya'nın  uluslararası kurallara riayet etmesi gerektiğini belirtti.

Diyalog kurmak için iki tarafa ihtiyaç duyulduğunun altını çizen  Leyen, ''Diğer yandan şeffaflık da önemli. Rusya ve NATO'nun AGİT çerçevesinde  birliklerinin hareketleri ve güçlerini ortaya açıkça ifşa etmelerinin mantıklı  bir adım olacağı kanısındayım. Açıkça bir savunma birliği olan NATO bu teklifi  uzun zamandır yapıyor.'' ifadelerini kullandı.

Leyen, Rusya'nın tutumunun son iki yıldır hayal kırıklıklarını artıran  bir süreç olduğunu ve bu nedenle iki tarafta da çok güven kaybı oluştuğunu  kaydetti.

İncirlik'i ziyaret etmek isteyen bir grup Alman milletvekili ile  Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe, izin istemiş ancak Türkiye buna onay  vermemişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne  alınmamasıyla ilgili olarak, "Şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de  siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz." demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem