Alman el bombasımı patladı

   25 askerin şehit olduğu patlamaya neden olanın Alman menşeli savunma tipi el bombası olduğu ortaya çıktı. El bombalarının 1930’lu yıllarda imal edildiği belirtiliyor. Denetimler nedeniyle kışlada yoğun faaliyet olduğu anlatıldı. Afyonkarahisar’da 25 as

Alman el bombasımı patladı

   25 askerin şehit olduğu patlamaya neden olanın Alman menşeli savunma tipi el bombası olduğu ortaya çıktı.

 

El bombalarının 1930’lu yıllarda imal edildiği belirtiliyor. Denetimler nedeniyle kışlada yoğun faaliyet olduğu anlatıldı.

 

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu patlamaya neden olan mühimmatın, Alman menşeili savunma tipi el bombası olduğu ortaya çıktı.

 

, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar’daki patlamaya neden olan mühimmatın Alman menşeli savunma tipi el bombası olduğu ortaya çıktı. El bombalarının 1930’lu yıllarda imal edildiği iddia ediliyor. Monoblok denilen bu eski tip bombalarda fünye ve gövde birbirine monte edilmiş, patlamaya hazır halde tutuluyor. Bu el bombası patlatıldıktan sonra 36 parçaya ayrılıyor ve şarapnelleri 36 metreye kadar dağılarak bu uzaklıktaki hedefleri de etkileyebiliyor. Bu bombanın uygun muhafaza edilmemesi durumunda hassas olması nedeniyle vücut ısısıyla bile patlayabileceği belirtiliyor. Bombaların seri numaralarındaki ‘HGR DM 41’ ibaresi, Almanya’da üretildiğini, ‘COMP-B’ patlayıcı maddenin adını, ‘LOS’ ibaresi ise bombaların NATO standardında üretildiğine işaret ediyor. Savunma tipi olan Alman menşeli bu el bombalarının bazı Ergenekon operasyonlarında da ele geçirildiği iddiaları basına yansımıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler