Alman büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'ün bakanlığa çağrılarak, Almanya'da yapılan bazı açıklamalardan Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığın iletileceğini açıkladı... Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbir

Alman büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'ün bakanlığa çağrılarak, Almanya'da yapılan bazı açıklamalardan Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığın iletileceğini açıkladı...
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü 28. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Ukrayna'nın Odessa kentinde, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun Alman Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasıyla ilgili  sorularını cevapladı.
 
Davutoğlu, Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Dün kendisine bir davet iletildi. Gitmeden önce de görüşmüştüm. Bazı görüşler kendisine ifade edilmiştir. Büyükelçimiz de perspektifimizi yansıtacak şekilde cevaplar verdi" dedi.
 
"Ayrıca biz de Almanya'da söz konusu olan bazı açıklamalardan büyük rahatsızlık duyuyoruz" diyen Davutoğlu, Almanya'dan gelen bazı açıklamalar dışında Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl'ün de bugün yaptığı bazı açıklamalar olduğunu ifade etti. Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Bu konuda bizim görüşlerimizi ifade etmek ve bu açıklamalarla ilgili tutumumuzu da kendilerine iletmek üzere Alman Büyükelçi de Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarımıza biraz önce talimat verdim. Müsteşarımız da Alman Büyükelçi ile bu konuları, Türkiye'yi rahatsız eden bazı açıklamalarla ilgili konuları paylaşacak."
 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Alman Büyükelçi Pohl Ankara dışında bulunduğu için Dışişleri Bakanlığı'na Büyükelçilikte Pohl'den sonra en yetkili diplomatın gitmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler