Alman anneye büyük şok

Sigortacı Katrin Schlink ile Mersinli eşi Volkan Murat Karakuş, aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaları ardından 10 yaşındaki erkek ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Volkan Murat K

Alman anneye büyük şok

Sigortacı Katrin Schlink ile Mersinli eşi Volkan Murat Karakuş, aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaları ardından 10 yaşındaki erkek ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Volkan Murat Karakuş boşandığı eşinin de izniyle 2012'de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin'e tatile geldi. Ancak, Murat Karakuş çocukları bir daha Almanya'ya göndermeyerek alıkoydu.

Bunun üzerine Alman anne çocuklarını almak için Mersin'de dava açtı. Mersin 5'inci Aile Mahkemesi, ilk duruşmada çocukların mutat meskenine iadesine hükmetti. Karakuş'un temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 2'nci Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Kararın kesinleşmesi üzerine Katrin Schlink 30 Ekim'de çocuklarına kavuşma heyecanıyla Mersin'e geldi. Mersin 3'üncü İcra Memurluğu görevlisi, pedagog, annenin avukatları polis eşliğinde baba Volkan Murat Karakuş'un, davada belirttiği merkez Yenişehir Mehlesi'ndeki adrese gitti. Ancak baba ile çocuklar bulunamadı.

Karakuş hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Polis tarafından aranan baba ile ikizler, 24 Kasım'da yazlık sitede bulundu. Ancak yapılan görüşmede çocuklar babalarıyla kalmak istediğini bildirince anneye teslim edilmeleri geçici olarak ertelendi.

OKULDA İKİNCİ ŞOK

Çocuklarını almak için günlerden bu yana Mersin'de girişimlerde bulunan Katrin Schlink ve avukatının başvurusu üzerine ikizlerinin kendine teslim edilmesi için yeniden harekete geçildi. 3'üncü İcra Mahkemesi'nden bir icra memuru, pedagog ve psikologdan oluşan ekip polis eşliğinde çocukların eğitim gördüğü Yenişehir İlkokulu'na yöneldi. Alman anne çocuklarını bir araç içerisinde beklerken, polis ve görevliler avukat ile çocukları teslim almak üzere okula girdi.

Gelişmeden haberdar edilen baba da okula geldi. Bir süre sonra Alman anne de içeri alındı. Ancak, anne ve sosyal çalışma görevlilerinin 1.5 saat kadar süren ikna çabaları da sonuç vermedi. İkizler babalarında kalmak istediklerini dile getirince çocuk teslimi ikinci kez yapılamadan ertelendi. Alman anne, bunun üzerine ikinci kez şoke oldu. Okuldan gözyaşları içinde çıkan Alman anne, çocuklarının bulunduğu okuldan çıkışta fenalaştı. Alman anne okuldan çıkan çocuklarına doğru bir kez daha koştu ancak ikizler, babalarına sarılarak okuldan uzaklaştı.

PEŞLERİNDEN KOŞTURDU

Çocuklarının kendisini seçmemesi üzerine sinir krizleri geçiren Schlink, şöyle dediB "Bu bir skandal; mahkemenin kararını neden uygulamıyorlar. Uluslararası sözleşmeler gereğince çocukların teslimden zarar görmeleri gerekiyor. Ortada kesinleşmiş mahkeme kararı var. Bunun uygulanmasını istiyoruz." Alman annenin avukatı Sahra Düzgün Tucel ise, dava sırasında baba tarafından öne sürülen iddiaların tamamının boş çıktığını savunurken, şöyle konuştu: "Çocuklarla görüşüldü sosyal çalışmacılardan rapor alındı. Mahkeme tüm bu iddiaları değerlendirip, çocukların anneye iadesine karar verdi. Davayı kazandık. Baba kararı temyiz etti, Yargıtay onadı. Baba yeniden itiraz etti, bir daha bizim lehimize karar verdi. Şimdi ise, 5 bin 717 Sayılı Kanun'un 22'nci maddesi uyarınca çocukları teslim alamıyoruz. Ancak, çocukların babalarının etkisi altında olduğu çok açıktır. Bu davada Yargıtay son noktayı koymuştur. Bu kararın artık bir dönüşü yoktur. Fakat resmen bu karar tartışılıyor, bunu anlamış değiliz. Buna yönelik bütün hukuki itirazlarımızı yapacağız. Çocuklar 2 yıldır babalarının yanında tabi ki ayrılırken ağlayacaklar." Okul önünde babalarına sarılan ikizler, "Babamızı çok seviyoruz, onda kalacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler