Alkol satışında bir değişiklik daha

Bir süre önce yürürlüğe giren gece 22.00’dan sonra içki satışına ilişkin yasak bu yönetmelikte de yer aldı.Yönetmeliğe göre 18 yaşın altındaki kişilere satışı yasak olan ürünlerden talep edenlerin yaşı konusunda tereddütte düşülmesi halinde satıcılar kiml

Alkol satışında bir değişiklik daha

Bir süre önce yürürlüğe giren gece 22.00’dan sonra içki satışına ilişkin yasak bu yönetmelikte de yer aldı.

Yönetmeliğe göre 18 yaşın altındaki kişilere satışı yasak olan ürünlerden talep edenlerin yaşı konusunda tereddütte düşülmesi halinde satıcılar kimlik talep edebilecekler.

Meskun mahaller ve konaklama yerleri hariç olmak üzere otoyollardaki ve devlet karayolundaki yapı ve tesislerde alkollü içki satışına ve tüketilmesine izin verilmeyecek.

Alkollü içkilerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerlerin, eğitim kurumları, ibadethaneler, öğrenci yurtlarına en az 100 metre mesafede bulunma şartı, 11 Haziran 2013’ten önce ruhsat almış işletmeler için aranmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem