Ali Kılınç Susturucu ile öldürüldü

  Cinayetin 7.65 mm. çapında susturucu takılmış tabancayla işlendiği belirtilirken, polis saldırının terör örgütüyle ilgili bağlantısı olup olmadığını da araştırıyor.Şırnak’da dün gece evine giderken evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitir

Ali Kılınç Susturucu ile öldürüldü

 

 Cinayetin 7.65 mm. çapında susturucu takılmış tabancayla işlendiği belirtilirken, polis saldırının terör örgütüyle ilgili bağlantısı olup olmadığını da araştırıyor.Şırnak’da dün gece evine giderken evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç, bugün Şırnak’ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

 

AK PARTİLİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

Kılınç’ın cenazesi Diyarbakır’da yapılan otopsinin ardında yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Şırnak’taki Geylani Camisi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Vali Vahdettin Özkan, Emniyet Müdürü Avni Usta ile vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, Kılınç, daha sonra Büyük Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

BDP BİNASINDA ARAMA YAPILDI

Şırnak’ta müteahhitlik, kuyumculuk yapan ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi olan, 7 çocuk babası 48 yaşındaki Ali Kılınç cinayetiyle ilgili Şırnak polisinin başlattığı geniş kapsamlı soruşturma sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında 20 kişi gözaltına alınırken, polis BDP il binasında da arama yaptı. Aramalarda bir çuval dolusu dokümana incelenmek üzere el konulurken, biri BDP yöneticisi 2 BDP’linin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Bu arada il binalarındaki arama sırasında BDP Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, partide arama yapılmasını kınadıklarını açıkladı.

 

SUSTURUCULU SİLAH KULLANILMIŞ

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç’ın bir kişi tarafından evine giderken takip edildiği ve saldırganın evin önünde Kılınç’a susturucu takılı 7.65 milimetre çapında bir tabancayla ateş ettiği öğrenildi. Kılınç’ın Diyarbakır’da yapılan otopsisine Adli Tıp uzmanı doktorların yanısıra Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı da katıldı. Otopsi sonucunda Kılınç’ın sağ göz ve sağ göğüs kafesinde iki mermi giriş çıkışı tespit edildi. Kılıç’a sıkılan üçüncü kurşunun ise göğsünün sağ tarafını sıyırıp geçtiği belirlendi. Kılınç’ın öldürüldüğü sokakta bugün esnaf kepenk açmayarak saldırıyı protesto etti.

 

Şırnak polisi aralarında 2 BDP’linin de bulunduğu 20 kişiyle ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürülüyor. Polis, saldırının terör örgütüyle bağlantısı olup olmadığını araştırırken, bir alacak verecek meselesi üzerinde de duruyor. Bu arada yakınları Kılınç’ın hiç kimseyle bir alacak verecek meselesi olmadığını söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ak Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın oğlu Aziz Kılınç'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“AKP İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın oğlu Aziz Kılınç'ı telefonla arayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, siyasete ve toplum hayatına kan bulaştırılmasının demokrasiye de yaşam hakkına da ihanet olduğunu belirterek, babası Ali Kılınç'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi ve rahmet diledi. Kılıçdaroğlu, Kılınç ailesiyle, Aziz Kılınç'ın şahsında AKP ailesine de başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.”

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler