Ali Fuat Yılmazer hakaretten ifade verdi

Paralel yapı soruşturmasından tutuklu olan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi.Paralel Yapı iddialarına ilişkin yürütülen soruştur

Ali Fuat Yılmazer hakaretten ifade verdi

Paralel yapı soruşturmasından tutuklu olan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

Paralel Yapı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmadan tutuklu, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada ifade verdi.

Yılmazer hakkında, bir televizyon programında yaptığı konuşmalarda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenen davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmadan tutuklu bulunan sanık Ali Fuat Yılmazer, Silivri Cezaevi'nden getirildi. Yılmazer'in ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları ise duruşmaya katılmadı. Yılmazer'e avukatı olmadan ifade vermek isteyip istemediği soruldu. Yılmazer avukatı olmaksızın ifade verebileceğini belirtti.

"BÖYLE BİR İFADE KULLANMADIM"

Hakkındaki suçlama hatırlatılan Yılmazer ifadesinde, programda yaptığı iki konuşmayı tekrar tekrar okuduğunu ve hakaret içeren bir şey göremediğini söyledi. Yılmazer, kendi ağzından çıkan ifadeler yerine basında çıkan haberlerin toplanarak iddianame yazıldığını öne sürdü.

Yılmazer, "Gazetelerde "Başbakan talimat verdi biz de tutukladık" şeklinde haber vardı. Ben böyle bir ifade kullanmadım. Bir sonraki programda da böyle bir ifade kullanmadığımı belirttim" diye konuştu.

Yılmazer ifadesinde, "O dönem terörle mücadele kapsamında koruması olan biriydim. Tam o sırada korumam kalktı. Hakkımda asılsız haberler yapılmaya başlandı. Bunları açıklığa kavuşturmak ve kendimi savunmak için açıklamalar yaptım. Buradaki amaç başbakana hakaret değil. Aleyhimdeki iftiraları, yalan yanlış iddiaları açıklığa kavuşturmak için açıklamalarda bulundum" ifadelerini kullandı.

YILMAZER'İN AVUKATINA TEBLİGAT GÖNDERİLECEK

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Yılmazer'in avukatının Baro kayıtlarından adresi tespit edilerek, savunma ve delilleri gelecek celseye kadar mahkemeye ibraz etmesi için tebligat çıkarılmasına aksi halde dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelenirken, sanık Yılmazer de Silivri Cezaevi'ne geri götürüldü.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Erdoğan'ın avukatları tarafından savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesindeki taleplere de yer verildi. Dilekçede, Ali Fuat Yılmazer'in 19 ve 22 Mart 2014 tarihlerinde katıldığı tv programında yaptığı konuşma sırasında "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama", "gizli kalması gereken belgeleri açıklama", "yasaklanan bilgileri açıklama", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum organlarını aşağılama", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, kamuoyu önünde tartışılan soruşturmalarla ilgili Ali Fuat Yılmazer'in oluşturduğu algının, müştekinin onur ve şerefini zedeleyici mahiyette olduğu belirtilerek, "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçunu zincirleme olarak işlediği kaydedildi. Yılmazer'in bu suçtan, 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem