Ali Babacan'dan kredi kartı yorumu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak’ın kredi kartı borçlarıyla ilgili soru önergesine BBDK Başkanı Tevfik Bilgin’in bilgi notuyla yanıt verdi.Aralık 2011 Finansal Türkiye Haritası uygulamasından derlenen bilgiye gör

Ali Babacan'dan kredi kartı yorumu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak’ın kredi kartı borçlarıyla ilgili soru önergesine BBDK Başkanı Tevfik Bilgin’in bilgi notuyla yanıt verdi.

Aralık 2011 Finansal Türkiye Haritası uygulamasından derlenen bilgiye göre Türkiye genelinde kredi kartları toplam borç miktarı 59 milyar 14 milyon 352 bin TL. Bunun 1 milyar 19 milyon 377 bin TL’si takipte.

En çok kredi kartı borçlusu beklendiği gibi İstanbul’da. İstanbul ilinde kredi kartları toplam borç miktarı 20 milyar 290 milyon 854 bin lira olurken bunun da 3 milyar 523 milyon 721 TL’si takipte bulunuyor.

Babacan, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik bir programın yürürlüğe konulmasının kanun ile düzenlenecek bir konu olduğunu belirtip, bu hususa ilişkin BDDK nezdinde bir çalışmanın bulunmadığını açıkladı. Babacan ayrıca limitlerle ilgili de BDDK nezdinde bir çalışmanın olmadığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler