Alevilik ve Arapça dersi geliyor

Yasa teklifine göre, ortaokulda seçmeli ders sayısı artırılacak. Eğitim Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, CHP'li Nur Serter'in, "Kim tarafından hazırlandığı belli değil" şeklindeki sözlerine "Sahibi biziz" yanıtı verdi. Işık, te

Alevilik ve Arapça dersi geliyor

Yasa teklifine göre, ortaokulda seçmeli ders sayısı artırılacak. Eğitim Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, CHP'li Nur Serter'in, "Kim tarafından hazırlandığı belli değil" şeklindeki sözlerine "Sahibi biziz" yanıtı verdi. Işık, teklifin ortaokullardaki eğitim sistemine getireceği yenilikleri şöyle açıkladı:

Mevcut ilköğretim müfredatı ile ilköğretim 1-4'ncü sınıf müfredatı aynı olacak.

İlköğretim 5-8'inci sınıfta yani ortaokulda seçmeli dersler olacak. MEB Talim ve Terbiye Kurulu seçmeli dersler listesi hazırlayacak. Spora yeteneği olan öğrencilere ekstra spor saatleri seçmeli ders olacak. Müzikle ilgilenen öğrenciler piyano, keman, solistlik gibi seçmeli dersler alacak. Yabancı dil alanında seçmeli dersler de konulacak.

Dini eğitimde Kuranı Kerim ve Arapça dersleri seçmeli olacak. Din dersi yalnızca Sünnilere yönelik olmayacak, Aleviler, Süryaniler, Hıristiyanlar ve Museviler için de seçmeli dersler getirilecek. Komisyonda, "Öğrencinin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik ders oluşturulur" maddesi, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı yorumuna yol açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler