Alemdaroğlu: "Boynumuzu bükmedik"

Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, “Biz boynumuz bükmedik. Dik duruyoruz” dedi.Eski Rektör Kemal Alemdaroğlu, hakkındaki tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi’nde çıktı. Gazetecilerin sorularını yanı

Alemdaroğlu: "Boynumuzu bükmedik"

Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, “Biz boynumuz bükmedik. Dik duruyoruz” dedi.

Eski Rektör Kemal Alemdaroğlu, hakkındaki tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi’nde çıktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alemdaroğlu konuşmasına Berkin Elvan’ın ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı “Gezi şehidi” olarak nitelendiren Alemdaroğlu, “Başta Kuddusi Okkır ve Türkan Saylan olmak üzere 16 kişide Ergenekon şehididir” dedi.

Alemdaroğlu, “Ergenekon rezaleti Tuncay Güney denilen bir eşcinselin ortaya çıkardığını ama okyanus ötesinden bir takım insanların direktifleri ile tezgahlanan sonuçta 2008 yılı başlarında 35 tane CIA yetkilisinin Ankara’da görevlendirilerek birlikte kurgulanan bir olaydı. Suçsuz 268 kişi 12 Haziran 2007’den bugüne kadar uğraştı. Bunun cezasını bizler çektik” dedi.

“Bize bu suçları yüklemeye çalışan 13. ACM heyeti halen iş başında” diyen Alemdaroğlu, “Halen 10 kişi daha tutuklu durumda onların tutukluğundan zevk almaktalar. Çünkü kendileri Anayasa Mahkemesinin, yasama organın çıkardığı kanuna karşı gelmekte, bir anlamda isyan etmekte. Biz boynumuz bükmedik bükmeyeceğiz dik duruyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem