Albay Çillioğlu olayında gelişme

  Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'nce, adli emanette muhafaza edilen Albay Kazım Çillioğlu'na ait kemikler Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kemiklerde gerekli incelemeyi tamamlayan Ankara Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporu ve Çillioğlu'nun ke

Albay Çillioğlu olayında gelişme

 

 Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'nce, adli emanette muhafaza edilen Albay Kazım Çillioğlu'na ait kemikler Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

Kemiklerde gerekli incelemeyi tamamlayan Ankara Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporu ve Çillioğlu'nun kemiklerini Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'ne geri gönderdi.

 

Raporda Merhum Albay'ın saç köklerinde arsenik olduğu belirtilen raporda, Çillioğlu'nun ''kürek kemiğinde delik'', ''kaburgalarında da kırık'' olduğu vurgulandı.

 

Öte yandan Ankara Adli Tıp Kurumu'nun Çillioğlu'nun Düzce'de açılan mezarı çevresinde alınan toprak örnekleri üzerinde de inceleme yaptığı öğrenildi.

 

Mezarı açıldıktan sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu ve Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'nce oluşturulan bilirkişi heyetince kemikler üzerinde incelemeler yapılmış, bilirkişi heyetince hazırlanan 62 sayfalık raporda Çillioğlu'nun öldürüldüğü belirtilmişti.

Daha önce İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda da Çillioğlu'nun saç köklerinde arsenik olduğu belirlenmiş, ''kürek kemiğinde delik'' ve ''kaburgalarında da kırık'' olduğu tespit edilmişti.

 

Olay

 

 

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ''intihar ettiği'' sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

 

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüş, ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya göndermişti.

 

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı 700'ün üzerinde kişinin ifadelerine başvurulmuştu.

 

Savcılık ayrıca, Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

 

Soruşturmada, Albay Kazım Çillioğlu'na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu belirlenmişti.

 

Çillioğlu'nun mezarından alınan örnekler üzerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, saç köklerinde arseniğe rastlanan Çillioğlu'nun, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik ile kaburgalarında kırık olduğu tespit edilmişti.

 

Öte yandan, savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi ''Yeşil'' kod adlı Mahmut Yıldırım ile ''Bozo'' kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler