Ala'dan 1 mayıs açıklaması!

İçişleri Bakanı Ala, bir gazetecinin, 1 Mayıs ile ilgili sorusuna Ala, 'O konuda söylenecek sözü söyledim. Daha fazlasına gerek yok' karşılığını verdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çanakkale'nin Biga ilçesinde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında 2 as

Ala'dan 1 mayıs açıklaması!
İçişleri Bakanı Ala, bir gazetecinin, 1 Mayıs ile ilgili sorusuna Ala, 'O konuda söylenecek sözü söyledim. Daha fazlasına gerek yok' karşılığını verdi.
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çanakkale'nin Biga ilçesinde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında 2 astsubayın şehit edilmesine ilişkin, "Orada bir müdahale sırasında, tamamen iyi niyet, güvenlik birimlerimizin, jandarmamızın elinde tabanca olduğu halde kişiye müdahale etme sırasında hadise meydana geliyor. Tabii çok dikkatli olmalıyız. Çok üzüntü verici bir durum" dedi.
 
Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ile Erzurum'a gelen Bakan Ala, havalimanında Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.
 
Daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Ala, tören mangasını selamladı.
 
Beraberindekilerle makama geçerek Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'den brifing alan Ala, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un milli ve manevi değerlerin kalesi olduğunu belirterek, bir kere daha demokrasinin kalesi de olduğunu gösterdiğini söyledi.
 
Ala, seçimde verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, "Seçimde gösterilen performans bizim yüzümü ak etmiştir. Bizi onurlandırmıştır. Büyük bir memnuniyet ve gurur duyduk. Büyük bir sorumlulukla bize hangi sorumluluğun yüklendiğinin de farkındayız. O sorumlulukla ve görev bilinci içerisinde aziz hemşehrilerime hizmet etmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağız" diye konuştu.
 
Kentin hizmetine seferber olacaklarının altını çizen Ala, "Bu seçim sonucunun tercümesi, bu emri aldığımız anlamına geliyor. Bu bir hizmet emridir. Bu destek, başka türlü tercüme edilemez" ifadelerini kullandı.
 
SÖYLENECEK SÖZÜ SÖYLEDİM
 
Bir gazetecinin, 1 Mayıs ile ilgili sorusuna Ala, "O konuda söylenecek sözü söyledim. Daha fazlasına gerek yok" karşılığını verdi.
 
Ala, Hatay'da üç uçağa bomba ihbarı yapılması yönündeki soruyu da "Onların hepsi biliyorsunuz yalan çıktı, yani doğru değil. Öyle bir şey yok" şeklinde yanıtladı.
 
- Çanakkale'de 2 astsubayın şehit edilmesi
 
Bakan Ala, bir gazetecinin "Çanakkale'de iki astsubay şehit oldu. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine şunları kaydetti:
 
"Güvenlik birimlerimiz müdahale ederken, maalesef yeterli tedbiri almadan belki müdahale ettiler. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Orada bir müdahale sırasında, tamamen iyi niyet, güvenlik birimlerimizin, jandarmamızın elinde tabanca olduğu halde kişiye müdahale etme sırasında hadise meydana geliyor. Sonra da yakalama sırasında yine iyi niyetin... Tabii çok dikkatli olmalıyız. Yani güvenlik birimlerimiz de dikkatli olmalı, bir şeye müdahale ederken. Çok üzüntü verici bir durum tabii."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler