Akyürek'ten şoke iddia: Cerrah beni

Dink suikastiyle ilgili Akyürek, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’ın suikasti uyaran istihbarat raporlarını silmesini istediğini ileri sürdü. Kabul etmeyince Cerrah’ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti.Dink suikastı soruşturmasında 27 Şubat'ta tu

Akyürek'ten şoke iddia: Cerrah beni

Dink suikastiyle ilgili Akyürek, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’ın suikasti uyaran istihbarat raporlarını silmesini istediğini ileri sürdü. Kabul etmeyince Cerrah’ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Dink suikastı soruşturmasında 27 Şubat'ta tutuklanan Ramazan Akyürek, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye yaklaşık 4 saat ifade verdi.

Savcı, Akyürek'e Erhan Tuncel'den elde edilen 'Yasin Hayal tarafından Dink'in ne pahasına olursa olsun öldürüleceği' şeklindeki istihbarat raporunu hatırlatarak bazı bilgileri neden gizlediğini sordu.

PERSONEL BİLGİ SAHİBİYDİ

Savcı Kökçü, Cerrah’ın cinayetle ilgili herhangi bir bilgi verilmediği yönündeki iddialarını da Akyürek’e hatırlattı. Cerrah'ın açıklamalarını kesin bir dille yalanlayan Akyürek, Cerrah’ın himayesinde çalışan personelin cinayet öncesi tüm bilgilere sahip olduğunu söyledi.  

Akyürek, cinayeti önleyemeyen Cerrah'ın kendini kurtarmak için asılsız isnatlarda bulunduğunu savundu. Ancak savcılık Akyürek’in görevi kötüye kullandığı iddiasıyla tutuklanmasını istedi. Bunun üzerine savcılığa verilmek üzere avukatı aracılığıyla dilekçe hazırlayan Akyürek, Dink suikastıyla ilgili çarpıcı iddiaları gündeme getirdi.

Cerrah’ın, kendisinden İstanbul Emniyeti’nin uyarıldığı 17 Şubat 2006 tarihli F4 raporunun elektronik sistemde imha edilmesi talebinde bulunduğunu ileri süren Akyürek, emniyette yardımcı istihbarat elemanı olarak çalışan Erhan Tuncel’den elde edilen istihbarat bilgilerinin de imha edilmesinin istendiğini belirtti. Akyürek, Cerrah’ın telefonda, “Sen de artık zorluk çıkarma. Aksi durumda İstanbul'a gelir kendi pisliğini temizlersin. Ya dediğimi yaparsın ya da sonuna katlanırsın” şeklinde ifadeler kullandığını iddia etti.

HUKUKİ VE İNSANİ DEĞİL

Cerrah’ın log kayıtlarının silinmesi isteğini kabul etmediğini söyleyen Akyürek, Cerrah’a, “Abi ben kesinlikle kayıtların silinmesine karşıyım. Böyle bir işlemin yapılması bütün personeli zan altında bırakır. Böyle bir işlemin ne hukuki ne de insani yanı var. Tuncel'den elde ettiğimiz bütün bilgileri ben Trabzon emniyet müdürü iken hem İstanbul'a hem de merkez daire başkanlığına ilettim. Tuncel, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın talebi ile yardımcı istihbarat elemanlığından çıkarıldı. Cinayetle ilgili kimin ne suçu varsa hesap vermeli. Bu isterse ben olayım isterse sen isterse de Erhan fark etmez” diye cevap verdiğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem