Akyazı Stadı ne zaman tamamlanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da yapımı devam eden Akyazı Stadı'nın bu haziran ayı sonunda tamamlanacağını bildirdi. Soylu, Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'ndaki Ocak ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada

Akyazı Stadı ne zaman tamamlanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da yapımı devam eden Akyazı Stadı'nın bu haziran ayı sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Soylu, Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'ndaki Ocak ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Trabzon'a her yıl ortalama 1 ile 1,5 milyar lira civarında yatırım yapıldığını belirterek, bunun sevindirici olduğu ifade etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Turizmin önemine değinerek, bu konuda tüm birimlerin gayret sarf etmesi gerektiğini anlatan Soylu, "Bir çok yatırım var. Bu yatırımları hep birlikte bütün kurum temsilcilerimizle takip edeceğiz. Bizim en önemli meselemiz takiptir. Elimizde imkan var. Önümüzde 4 yıl gibi önemli bir süreç var ve bu süreç hem imkanların çok daha iyi bir noktaya taşınması hemde bunların tamamlanabilmesi açısından önemlidir" dedi.

Soylu, kentteki yatırımlara da işaret ederek, şöyle devam etti:

"Trabzon'da ikinci üniversite ile ilgili çalışmalar Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) nezdinde hızlı şekilde devam etmektedir. Geçen gün bununla ilgili bir temasımız olmuştur. Bu temas çerçevesinde YÖK'ün çok önemli bir altyapı hazırlığı yaptığı ve iyi bir noktaya geldiğini ve KTÜ ile oturup bu konuda konuşulanlar üzerinden bir planlama gerçekleştirileceği de mutabakatımızdır. İnanıyorum ki çok yakın bir sürede bu adımı da hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Kentte ne yapılacağının belli ancak ne zaman ve nasıl yapılacağının önemli olduğunu, bunun için yatırımların takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Soylu, yerel yöneticilerden ilçelerde yapılacak yatırımlarda da bir akamet olmamasını istedi.

Samsun'dan Artvin'e kadar bir Karadeniz turizm planının da bittiğini, turizmin bölgeye ve Trabzon'a ciddi katkılar sağlayacağını, eğitimde de kaliteyi yukarı taşımak istediklerini anlatan Soylu, "İnsan sadece ekonomik bir varlık değildir. Çocukların eğitimi çok önemlidir ama onun dışında bütün dünyaya medeniyetimizin aydınlığını yansıtacak bireyleri ve toplumumuzu çok daha ileri bir seviyeye taşımakla mükellefiz" diye konuştu.

anjvddogxuktbma-6iz1vnvduqw_f3ldb1ciaxy9v500.jpg

Soylu, tarımla ilgili de önemli çalışmalar yaptıklarını anımsatarak, Trabzon'da ve Karadeniz'de tarımla ilgili ciddi bir çalıştay gerçekleştireceklerini ve tarımda verimliliği artırmak istediklerini kaydetti.

Trabzon'da yapılması planlanan şehir hastanesine ilişkin de Sağlık Bakanlığının çalışmalarının son aşamaya geldiğini, bunun kent için çok önemli bir yatırım olduğunu, ayrıca KTÜ'de de takip ettikleri projelerin bulunduğunu açıklayan Bakan Soylu, bu yatırımları en kısa sürede gerçekleştirmeye amaçladıklarını bildirdi.

- "Trabzon Havalimanı bize yetmiyor"-

Bakan Soylu, Arsin ilçesindeki yatırım adası konusundaki çalışmalarının da sürdüğünü, Yomra ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumunun öğrenci yurdu konusunda örnek bir çalışma yaptığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Turizmde farklı ve önemli adımlar atacağız. TrabzonHavalimanı bize yetmiyor. Onunla da ilgili bir hazırlık aşaması başlamıştır. İnşallah onunla da ilgili çok önemli bir noktayı yakalayacağız. Şehrimizin köy ve grup yolları bizim açımızdan önemlidir. Bu belkide yine en çok yatırım yapmamız gereken alanlardan bir tanesi olarak önümüzde durmaktadır. Bunu sağlamalıyız. Kentteki kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarının da şehirle köyle aynı aksta buluşmasını sağlamalıyız. Önümüzde bununla ilgili çok önemli ödevlerimiz var. Bunları da hap birlikte gerçekleştireceğiz."

- Akyazı Stadı projesi

Bakan Soylu, kentte yapımı süren Akyazı Stadı'na da değinerek, "Akyazı stadı inşallah bu haziran ayı sonu itibariyle tamamlanacaktır. Burada inşallah onun bağlantı yolları konusunda bir süratlenme söz konusu olmalıdır" dedi.

Toplantıya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TrabzonBüyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, AK Parti TrabzonMilletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile çeşitli kurumların yöneticileri katıldı.

 

ar-lw3xm8rpggnf2ugqncnos9byihqhlp6df3xtzsfha.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler