Akyazı sahası ve Or - Gİ havalanı tehlikede

Haber61 – Haber Merkezi – Haber61’in köşe yazarı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyesi Profesör Osman Bektaş, Karadeniz’in deprem bölgesi olduğunu söyleyerek sahil kısmında bulunan karayolları ve spor alanları stadyumların çöke bileceğini söyl

Akyazı sahası ve Or - Gİ havalanı tehlikede

Haber61 – Haber Merkezi – Haber61’in köşe yazarı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyesi Profesör Osman Bektaş, Karadeniz’in deprem bölgesi olduğunu söyleyerek sahil kısmında bulunan karayolları ve spor alanları stadyumların çöke bileceğini söyledi.Osman Bektaş, “ Karadeniz’in bir deprem hattı üzerinde duruyor ve burada bir fay vardır. Burada olacak bir deprem M6.6 olacaktır.

Buradaki binaların deprem güçlendirilmesi gerekli. Karadeniz sahilindeki tüm otoyollar ve stadyumlar deprem tehlikesine açıktır. Türkiye’nin 20 yıl önce çizilmiş olduğu haritayı yenilemesi gerek Trabzon risk bölgesindedir.”kelimelerine yer verdi. Bilim adamı Bektaş’ın Bu açıklaması ise akıllara Karadeniz bölgesinde deniz doldurularak yapılan göz çevrilmesine neden oldu.

Samsundan başlayarak Batum sınırına kadar olan 450 Km’lik bölünmüş otoyol ile Ordu ile Giresun arasında yapılan hava alanında risk alanı içerisinde bulunmuş oluyor. Karadeniz’in en fazla deniz üzerinde dolgu alanı yapılan bölüm ise Akyazı’da bulunan spor kompleksi. Bilim adamının ileri sürdürdüğü bilgiye göre bu bölümde risk alanları içerisinde.

Konuşmasına devam eden Bektaş, “ Bu gün Kandilli Rasathanesinin 1999 yılında hazırladıkları resmi değil de bilimsel özelliği olan Türkiye ve Yakın Çevresinin Deprem Hasar Haritasına göre (Probabilistik Harita) Doğu Karadeniz Bölgesindeki 100 tonluk aynı bina 3 katı,  30 ton yüke, dayanımlı olmalıdır (0.3g). Marmara Depreminden hemen 4. Derece deprem bölgesinde yer alan Doğu Karadeniz Bölgesinin gerçek deprem potansiyelini yansıtmıyor. Karadeniz Fayından dolayı tüm Karadeniz in 1968 Bartın Depremi gibi M6.6 büyüklüğündeki bir depreme hazır olması gereğini bilmeliyiz.”ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem