"AKP’yi her an yakalayabiliriz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, Türkiye genelinde CHP’nin oy oranının yüzde 30’ün üzerine çıktığını ve AK Parti’yi her an yakalayabileceklerini söyledi.Partisinin Antalya İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Devrim Kök ile bi

"AKP’yi her an yakalayabiliriz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, Türkiye genelinde CHP’nin oy oranının yüzde 30’ün üzerine çıktığını ve AK Parti’yi her an yakalayabileceklerini söyledi.

Partisinin Antalya İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Devrim Kök ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Umut Oran, CHP olarak sadece yerel seçimlere değil, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere hazır olduklarını, iktidara gelmeleri durumunda hükümet programlarının ve 100 günlük eylem planlarının da hazır olduğunu söyledi.

TWITTER YASAĞI

Seçimlere 7 gün kala Twitter’in yasaklanmasının, matbaanın yasaklanmasından farkı olmadığını söyleyen Umut Oran, yasağın anında delindiğini, hatta Başbakanın yakın çalışma arkadaşlarının, milletvekillerinin ve Belediye Başkanlarının yasağı deldiğini söyledi. Oran, "Türkiye’de çok büyük bir tepki oluştu. En büyük tepki yurt dışından geldi. Özgürlük, basın özgürlüğü noktasında ağır eleştirilere uğradık. Bir muhalefet üyesi olarak beni de yaraladı. Türkiye az gelişmiş ülke konumuna düştü. Burada ’saldır, yıldır, kaldır’ politikası var" diye konuştu.

ANTALYA’DA CHP’NİN DURUMU

Yerel seçimler konusunda Antalya’da rahat olduklarını, 2009’dan çok daha rahat seçim kampanyası yürüttüklerini söyleyen Umut Oran, son 5 yılda belediyenin yapmış hizmetlerin ve sosyal yardımların kentin yüzünü güldürdüğünü ileri sürdü. Oran, "Rakibimiz yok ama iktidarın buraya yaptığı çok büyük tehditler var. Onlarla mücadele ediyoruz. Karşımızda etik dışı haksız rekabetle propaganda yapılıyor. Din üzerinden siyaset yapılıyor. İnsanlar biliyor. Ölümden sonra vatandaşların nasıl defnedileceğine ilişkin yaptıkları gerçek dışı açıklamalar ile ilgili YSK yasaklama kararı verdi. Bunun üzerinden siyaset yapmaları yasaklandı. Antalya halkının özgürlükler noktasında sağduyu ve duyarlığını biliyoruz. Gerekli cevabı sandıkta mutlaka verecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde CHP’nin oy oranının yüzde 30’ün üzerinde olduğunu ve AK Parti’yi her an yakalayabileceklerini öne süren Oran, "Erdoğan 30 Mart’ı bile göremeden siyasetten çekilebilir" iddiasında bulundu.

"SEÇİM GÜVENLİĞİ KAYGIMIZ YOK"

Umut Oran, seçim güvenliği ile ilgili bir kaygılarının bulunmadığını da açıkladığı konuşmasında, "Biz rahatız, 220 bin sandıkla ilgili her türlü güvenliği aldık. Sandıktan korkmuyoruz . Seçim sürecinden korkmuyoruz, kendimizden eminiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem