AKP'de 'terör' ve 'atama' çatlağı

Türkiye'nin gündemine oturan ve vatandaşın da kafasında soru işareti yaratan İstanbul’a “işkenceci” bir Terör Şefi atanmasını ve Şemdinli’de ne olduğunu iki AKP'li yönetici sorguladı. Bu sorgulama Erdoğan'ı kızdırdı.AKP Genel Merkezi’nde üç gün önce yapıl

AKP'de 'terör' ve 'atama' çatlağı

Türkiye'nin gündemine oturan ve vatandaşın da kafasında soru işareti yaratan İstanbul’a “işkenceci” bir Terör Şefi atanmasını ve Şemdinli’de ne olduğunu iki AKP'li yönetici sorguladı. Bu sorgulama Erdoğan'ı kızdırdı.

AKP Genel Merkezi’nde üç gün önce yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına, işkence ve tecavüz olaylarından Türkiye’yi üç kez mahkûm ettiren polis şefi Sedat Selim Ay’ın terfi alması ve Şemdinli’de yaşanan olaylar konusundaki tartışma damgasını vurdu. 

AKP'nin kurucularından Ayşe Böhürler’in “Şemdinli’de pek çok ölüm olduğu iddia ediliyor” sözüne Erdoğan çıkıştı.

AKP'de gerginliğin diğer nedeni ise işkence hükümlüsü polis şefi Sedat Ay'ın terörle mücadeleye atanması oldu. Erdoğan bu konuyu sorgulayan AKP grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya kızdı.

AİHM'deki iki işkence vakasında Türkiye'nin mahkûm olmasına neden olan Sedat Selim Ay, İstanbul'da terörle mücadeleden sorumlu yeni Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı. Bu atama Türkiye gündemine bomba gibi düşmüş ve tartışma konusu olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem