AKP kendi yasasını reddetti!

TBMM Genel Kurulu’nun 61. birleşim 5. oturumunda görüşülen AFAD torba kanunun 1. maddesinin oylanması sırasında muhalefet milletvekillerinin red kararına AKP’li milletvekilleri de red verdi.Oylamanın AKP’li Milletvekillerinin de red verdiğini gören Meclis

AKP kendi yasasını reddetti!

TBMM Genel Kurulu’nun 61. birleşim 5. oturumunda görüşülen AFAD torba kanunun 1. maddesinin oylanması sırasında muhalefet milletvekillerinin red kararına AKP’li milletvekilleri de red verdi.

Oylamanın AKP’li Milletvekillerinin de red verdiğini gören Meclis Başkan Vekili Ayşegül Bahçekapılı oylamayı geçersiz saymak için birleşime ara verdi.
 
CHP Grup Başkarvekili Akif Hamzaçebi 4 kez uyardığını ifade ederek Ayşegül Bahçekapılı’ya itiraz etti.
 
Konu ile ilgili olarak genel kurulda yapılana tepki gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça SÖZCÜ‘ye şu değerlendirmeyi yaptı :
 
AKP’li milletvekilleri neye parmak kaldırdıklarını her zamanki gibi anlayamadıklarından dolayı bizim gibi red kararına parmak kaldırdılar. Bahçekapılı kabul edilmiştir ya da kabul edilmemiştir demedi. Yanlış anlaşıldı dedi. Bu oylama yapılmamıştır dedi. Usul yanlışlığı var. AKP milletvekillerinin kafaları karışık. 17 Aralık’tan sonra ne söyleneni anlıyorlar ne mesajları algılıyorlar. Vicdanları karışık olanların kafası da karışık olduğundan neye parmak kaldırdıklarını da anlamıyorlar. Ayrıca hiç dinlemiyorlar ne madde, ne konu tık yok. 17 Aralık’ta çuvala sığmayan mızrak, onların da kimyalarını bozdu. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını biliyorsunuz, buraya halkın temiz vicdanıyla gelmiş olan vekilleri bu durumda olaylar karşısında algılamaları dağılmış durumda. Bu bir kaç kere bu yanlışı yapan AKP milletvekillerinin gerçekten kafaları karışık. Bu millet de onları 31 Mart da onlara gereğini yapacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem