AKP İl başkanı kadınlarla ilgili ne dedi

 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “İnsanlık, vicdan dışı vahşet, korkaklık” diye nitelediği kadına yönelik şiddet konusunda AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir’den farklı yaklaşım geldi.Demir, kadınların hafifçe dövülüp korkutulabileceğini savundu. Demi

AKP İl başkanı kadınlarla ilgili ne dedi

 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “İnsanlık, vicdan dışı vahşet, korkaklık” diye nitelediği kadına yönelik şiddet konusunda AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir’den farklı yaklaşım geldi.

Demir, kadınların hafifçe dövülüp korkutulabileceğini savundu. Demir’in kadınlar günü nedeniyle Facebook hesabından yayınladığı mesaj şöyle: “Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız. Onların namus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır.”

GÜZEL YARINLAR DİLİYORUM

“Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, aile namusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz razı olmadığınız kimseleri aile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise örfe göre hür türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir...

Analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, arkadaşlarımız olan kadınlar, hayatımızın her anında, her alanında erkeklerle yan yana yer almaktadır. 1857 yılında New York’taki bir grevde çıkan yangın sonucu ölen çoğu kadın 129 kişi anısına her yıl kutlanan dünya kadınlar gününü kutluyor, daha güzel yarınlar diliyorum.”

HZ PEYGAMBER: KADIN DÖVMEKTEN UTANMIYOR MUSUNUZ?

Kadının dövülebileceğini Hz. Muhammed'in hadis-i şerifi üzerinden mazur göstermeye çalışan AK Parti İl Başkanı'na Hz. Peygamber'in (s.a.v) yaşadığı şu olayı hatırlatmak istiyoruz:

Medine'de bazı erkekler eşlerine şiddet uygularlar. Bir müddet sonra bu hal, dayanılmaz bir noktaya gelir. Kadınlar bir araya gelip Hz. Peygamber (s.a.v.)'e durumlarını iletmek isterler. Bunun için de aralarında temsilciler seçerler. Ve bu temsilcileri Hz. Peygamber (s.a.v.)'e gönderirler.

Peygamberimizin evinin önüne gelen bu kadınlar, Hz. Peygamber (s.a.v.) ile görüşmek istediklerini Hz. Aişe (r.a )'ye iletirler. Hz. Peygamber (s.a.v.) kadınlarla görüşür. Onların sözlerini dikkatle dinler. Şikayetlerine hassasiyet gösterir ve onları evlerine gönderir.

Daha sonra da müezzini olan Hz. Bilal (r.a.)'e haber gönderir. İnsanları mescide çağırmasını emreder. Hz. Bilal (r.a.) mescidin üstüne çıkıp çarşı eşrafını ve halkı mescide çağırır. Bu, olağanüstü bir çağrıdır. Olağanüstü bir davettir. Çünkü ancak Medine'ye bir saldırı olduğu veya önemli bir felaket olduğunda namaz vakitlerinin dışında böyle bir çağrı yapılırdı. Halk camiye doluşur.

Peygamberimiz (s.a.v.) minbere çıkar. Allah'a hamd ettikten sonra son derece dikkat çekici ve sert bir konuşma yapar. Kadınların şikayetini dile getirir. Kadınları neden dövdüklerini sorar. Cemaati cidden sarsar. Ve şu anlamlı cümlelerle o günkü sıra dışı konuşmasını tamamlar:

"Sizler, gündüz kadınları birer köle gibi dövüyor ve sonra akşam yataklarına giriyorsunuz, (bundan utanmaz mısınız). Ben sizin için iyi bir örnek değil miyim. Vallahi ben asla bir kadını veya köleyi dövmedim. Ben, içinizde ailesine en iyi davranış göstereninizim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem