Akla hayale gelmeyecek dolandırıcılık

İzmir'in Buca İlçesi'nde, 2 yıl önce fatura ödeme merkezi açan N.K. son 3 ayda çok sayıda kişi ve kurumdan topladığı fatura paralarını yatırmayıp ortadan kayboldu.N.K.'nin vurgununun 1 milyon lirayı bulduğu belirtilirken, faturaları yatırmadığı, abonelere

Akla hayale gelmeyecek dolandırıcılık

İzmir'in Buca İlçesi'nde, 2 yıl önce fatura ödeme merkezi açan N.K. son 3 ayda çok sayıda kişi ve kurumdan topladığı fatura paralarını yatırmayıp ortadan kayboldu.
N.K.'nin vurgununun 1 milyon lirayı bulduğu belirtilirken, faturaları yatırmadığı, abonelere 'borç nedeniyle elektriklerinin kesileceği' yazıları gelmesiyle ortaya çıktı.

N.K., Buca'daki Kasaplar Meydanı bölgesinde, iki yıl önce fatura ödeme merkezi açtı. Geçen yıl da ödeme merkezini 108. sokak içerisine taşıdı. Bu bölgedeki özel hastaneler, esnaf ve vatandaşlarla sıcak ilişkiler kuran N.K. kısa sürede güvenlerini kazandı. Böylelikle de vatandaşların vakit kaybetmeden elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet gibi faturalarını işyeri aracılığıyla yatırmalarını sağladı.

Son zamanlarda bazı vatandaşlardan gelen 'fatura ödemelerinde aksaklık olduğu' şikayetleri üzerine N.K.'nin, zaman zaman teknik aksaklıklar yaşandığını, bu yüzden de ödemelerde gecikmeler olduğunu, ama bunların hepsinin kayıt altında olması nedeniyle sorun yaratmayacağını söyleyerek oyaladığı öne sürüldü.

GEÇEN PAZARTESİ KAPATIP GİTMİŞ

Geçen pazartesi günü son kez işyerini açan N.K.'nin komşuları, "Vatandaşlardan gelen tepkilerin artması üzerine, N.K. işyerini kapatarak gitti. Aynı günün akşamında bu kez kızı ile damadı gelip işyerinin kilidini değiştirdi, sonra da 'Cenazemiz nedeni ile kapalıyız' yazısını astıktan sonra gittiler' dedi. Aynı sokak sakinleri, o günden beri ne N.K.'nin ne de yakınlarının bir daha görünmedeğini ifade etti.

ELEKTRİK KESİLECEK UYARISIYLA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bu hafta başından itibaren özellikle Gediz A.Ş.'den kişi ve kurumlara, son aylardaki ödemelerin yapılmaması nedeniyle elektriklerinin kesileceği bildiriminin gelmesi üzerine N.K.'nin oyunu ortaya çıktı. N.K.'nin özellikle son üç aylık dönemde, kendisine yapılan 1 milyon liraya yakın fatura ödemelerini ilgili kurumların hesaplarına geçirmediği anlaşıldı. N.K.'nin özel hastanelerden esnafa ve vatandaşlara kadar yakaşık 500 kişinin faturalarını ödemediği öne sürüldü. Bazı özel hastanelerin 25 bin TL'yi bulan fatura ödemelerinin gerçekleşmediği belirtildi.

KARAKOLA KOŞTULAR

Bunun üzerine onlarca kişi karakola giderek N.K. hakkında şikayetçi oldu. Mağdurlardan Ahmet Kenan Koç şunları anlattı:

"Benim 3 aylık su, 2 aylık elektrik, 3 aylık telefon, bir aylık internet, bir aylık da doğalgaz faturamı ödememiş. Toplam zararım 900 TL. Ben de eşimin hastane parasını ayırmıştım, bu açığı o parayla kapattım. Karakolda şikayet eden çok. Ben de sıra bekliyorum sonra gidip şikayet edeceğim. Ama bunda bizim de suçumuz var. Faturaların arkalarında ödeme merkezlerine yatırmayın diye yazıyorlar ama biz dinlemedik."

Mehmet Ali Kartal ise, "Benim de 500 TL'yi bulan faturamı ödememiş. Oysa bize çok iyi davnanıyordu. Kendisine güvendik, böyle yapacağını bilmiyorduk" dedi.

Bu arada Menderes İlçesi'nde de bir ödeme merkezi bulunduğu ve burayı da kapattığı ileri sürülen N.K.'nin yakalanması için polisin çalışmasının devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler