Akkaş ve Karaçöl hakkında yakalama kararı

Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, "örgüt kurma" iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen eski savcı Muammer Akkaş ile eski hakim Süleyman Karaçöl ile ilgili tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkardı."Örgüt kurma" iddiasıyla haklarında soruşturma yürüt

Akkaş ve Karaçöl hakkında yakalama kararı

Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, "örgüt kurma" iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen eski savcı Muammer Akkaş ile eski hakim Süleyman Karaçöl ile ilgili tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkardı.

"Örgüt kurma" iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen eski savcı Muammer Akkaş ve eski hakim Süleyman Karaçöl ile ilgili Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraçlarına karar verilen eski savcı Muammer Akkaş ve eski hakim Süleyman Karaçöl hakkında HSYK başmüfettişlerince hazırlanan ve savcılığa sunulan soruşturma dosyasını değerlendirdi.

Savcılık, Akkaş ve Karaçöl'ün "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ile "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluştuğu ve, "örgüt kurma" suçlamaları yöneltiğini belirterek, gereğinin yapılması için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinden, şüphelileirm tutuklanması amacıyla yakalanmalarına karar verilmesini talep etti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, talebi değerlendirerek eski savcı Muammer Akkaş ve eski hakim Süleyman Karaçöl hakkında tutuklanmaları amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem