Akdağ: Şükür ki temyiz kararı var

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ı azmettirmekten yargılanan Erhan Tuncel için açıklanan beraat kararını değerlendirdi.Bakan Akdağ, adaletin yerli yerinde tam tecelli etmediği hususunda yaygın kanaat oluştuğunu belirter

Akdağ: Şükür ki temyiz kararı var

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ı azmettirmekten yargılanan Erhan Tuncel için açıklanan beraat kararını değerlendirdi.

Bakan Akdağ, adaletin yerli yerinde tam tecelli etmediği hususunda yaygın kanaat oluştuğunu belirterek, "Şükür ki işin temyiz tarafı var. Ümit ediyoruz ki kısa sürede tamamlanır ve adalet tecelli eder" dedi. 

Erzurum'da bu yıl 478'incisi düzenlenen binbir hatimlerin tarihi Ulu Cami'de düzenlenen duasına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, valiliği ziyaret etti. Vali Vekili Özgür Arslan, vali yardımcıları ve polis mangası tarafından karşılanan Bakan Akdağ, geleneksel olarak sürdürülen binbir hatimlerin duasına katılmak üzere Erzurum'a geldiğini söyledi.

Binbir hatimlerin mükemmel bir gelenek olduğunu vurgulayan Akdağ, şehirde yaşanan heyecana katılmak için geldiğini söyledi. Valilikte gazeteci Hrant Dink'in katili Erhan Tuncel'e verilen beraat kararını değerlendiren Akdağ, "Kamuoyunda adaletin yerli yerine tam tecelli etmediği hususunda yaygın bir kanaat oluştu. Şükür ki işin temyiz tarafı var. Ümit ediyorum ki temyiz tarafı süratle tamamlanır ve adalet tahakkut eder.

Hrant Dink'in öldürülmesi vicdanları derinden yaralayan hadise olmuştur. Bu dava Türkiye'de özgürlüklerin, kardeşliğin, birlikte yaşamanın önüne bir takım engeller koymaya çalışanların yargılandığı bir davadır. Böyle düşünmek lazım inşallah temyiz aşamaları bir an önce geçilir adalete ulaşılır" diye konuştu. 

AKDAĞ: 2012 SAĞLIKTA HAMLE YILI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2012'nin sağlıkta hamle yılı olacağını belirtti. Büyükşehir hastanelerinin ihalelerinin 6 ay içerisinde tamamlanacağını ifade eden Akdağ, bina inşaatlarının da 2015'de bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Akdağ, sağlıkta dönüşümün önemli bir parçası olan binaların sağlık kampüsü haline dönüşeceğini kaydetti.

Hastanelerde randevu sisteminin 2012'de yaygınlaşacağını anlatan Akdağ, vatandaşların 182 numaralı telefondan randevu olarak hastanelere gitmelerini istedi. 182'yi aramanın yüksek meblağlar tutacağı yolundaki iddiaları da yalanlayan Akdağ, yaklaşık 4,5-5 dakika süren görüşmenin normal telefon görüşmesi şeklinde ücretlendirileceğini vurguladı. 

UMUT TACİRLERİNE İZİN YOK
Bir basın mensubunun bitkisel ilaçlara yönelik yasaklama getirilip getirilmeyeceği konusundaki sorusuna cevap veren Bakan Akdağ, şunları ifade etti:

"Bitkisel ilaçlarla ilgili AB'nin direktiflerini de inceleyerek yönetmelik yaptık. Burada aslolan ilaç diye sunulan her hangi bir ürünün delile dayalı olmasıdır. Birisi reklam yapıyor diye sattığı şeyin hastalıklara iyi geldiğini neden düşüneceğiz. Sadece insanların umutlarının istismarı, umut tacirliği olur. Bakanlığımız bununla mücadele edilyor.

Ama bir ilaç bitkisel, kimyasal veya biyotoknolojik bir üründe olsa ilaç olarak değerlendirilmişse vatandaşa ulaştırılmasını kolaylaştıracağız. Birisi Tarım Bakanlığından gıda desteği olarak ruhsat alıyor. Sonra bunu ilaçmış gibi büyük meblağlara vatandaşlara pazarlıyor.

'Her derde deva bitki, solisyonlar' diye. Böyle bir haksızlığı vatandaşımıza yaptırmayız."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, valilik ziyaretinde daha sonra kurum müdürleriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler