Akçakaleli öğrenciler çözüm bekliyor

Şanlıurfa'nın Suriye'ye açılan kapısı Akçakale'de, okullara getirilen tatil süresi dün akşam saatlerinde düşen top nedeniyle yine uzadı. Yaklaşık 20 gündür okula gitmeyen öğrenciler, eğitimlerinin aksamasından şikayetçi. Bu öğrencilerden İsmail Toktimur,

Akçakaleli öğrenciler çözüm bekliyor

Şanlıurfa'nın Suriye'ye açılan kapısı Akçakale'de, okullara getirilen tatil süresi dün akşam saatlerinde düşen top nedeniyle yine uzadı. Yaklaşık 20 gündür okula gitmeyen öğrenciler, eğitimlerinin aksamasından şikayetçi. Bu öğrencilerden İsmail Toktimur, derslerini ve arkadaşlarını özlediğini ifade ederek, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.

TATİL SÜRESİ UZADI

Akçakale'ye birkaç yüz metre mesafedeki Tel Abyad'da, Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki çatışmaların devam etmesi ve ateşlenen topların ilçeye düşmesi nedeniyle okulların tatil süresi uzatıldı. Okulların bugün açılacağının duyurusu yapılmıştı. Ancak dün akşam saatlerinde Suriye ordusunun attığı topun ilçeye düşmesi vatandaşları yine tedirgin etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okulların tatil süresini bir gün daha uzattı.

Bu durumdan en çok yakınanlar ise öğrenciler oldu. Okullarına günlerdir gitmeyen öğrenciler, öğretmenlerini ve derslerini özlediklerini ifade ediyor. Öğrencilerden İsmail Toktimur, eğitimlerinin aksadığını kaydederek, "Artık bu soruna çözüm bulunsun. Öğretmenlerimi ve derslerimi özledim. Eğitimimiz aksıyor." dedi.

Taşımalı eğitimle okula gelen öğrenciler de kilometrelerce uzaklıktaki evlerine tekrar geri dönmek zorunda kaldı. Evlerine geri dönen öğrencilerden Eser Yılmaz, 20 gündür okula gidemediğini kaydetti. Eğitimlerinin aksadığını vurgulayan Yılmaz bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem