Akaryakıt istasyonları da teşhir edilecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında ‘teşhir dönemi' başlatılacağını açıkladı.Mevcut düzenlemede kaçak akaryakıt satışı yapıldığı tespit edilen tesislerde sadece satışın yapıldığı pompanın mühürlendiğini sö

Akaryakıt istasyonları da teşhir edilecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında ‘teşhir dönemi' başlatılacağını açıkladı.

Mevcut düzenlemede kaçak akaryakıt satışı yapıldığı tespit edilen tesislerde sadece satışın yapıldığı pompanın mühürlendiğini söyleyen Yazıcı, "Yeni düzenleme ile bunu ortadan kaldırıyoruz. Böyle bir fiilin işlenmiş olduğunun tespiti halinde o işletme geçici olarak faaliyetten men edilecek. Bu tür fiilleri icar edenleri de belli bir prosedür içerisinde kamuya teşhir edeceğiz." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen ‘Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi' konulu panelin açılışına katıldı.

Bakan Yazıcı burada yaptığı konuşmada Bakanlar Kurulu'na sunulan kanun tasarısı ile kaçakçılık ile mücadelenin daha etkin hale geleceğini söyledi. Akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili örnek veren Bakan Yazıcı, "Bir istasyonda kontrol yapıyorsunuz, 8-9 pompa var. Bir tanesinin deposunda kaçak kayıt buluyorsunuz. Yapılan uygulamada sadece o pompa mühürleniyor.

Adam kaçakçılığı fiili olarak yapıyor sadece bir elini bağlıyorsunuz diğerleri serbest. Yeni düzenleme ile bunu ortadan kaldırıyoruz. Böyle bir fiilin işlenmiş olduğunun tespiti halinde o işletme geçici olarak faaliyetten men edilecek. Tabi yargı karar verir. Yargı başımızın üstünde." diye konuştu.

Kaçak akaryakıtta da teşhir döneminin başlayacağını söyleyen Yazıcı, "Bu tür fiilleri icar edenleri de belli bir prosedür içerisinde kamuya teşhir edeceğiz. Bu işletme şu yasa dışı fiil icra edildiği için kapatılmıştır diye kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem