AK Parti'yi şoke edecek sonuç

Hükümetin, "plesibit" ile halkın görüşünü sormaya hazırlandığı Gezi Parkı konusunda ilk anket sonucu alındı.Metropoll Araştırma Şirketi'nin 3-12 Haziran tarihleri arasında 31 ilde 2 bin 818 kişiyle yaptığı ankete katılanların 3'te 2'si Gezi Parkı'nın yeşi

AK Parti'yi şoke edecek sonuç
Hükümetin, "plesibit" ile halkın görüşünü sormaya hazırlandığı Gezi Parkı konusunda ilk anket sonucu alındı.Metropoll Araştırma Şirketi'nin 3-12 Haziran tarihleri arasında 31 ilde 2 bin 818 kişiyle yaptığı ankete katılanların 3'te 2'si Gezi Parkı'nın yeşil alan olarak kalmasını istedi. Gezi Parkı'nın yeşil alan olarak kalmasını isteyenlerin oranı yüzde 62.9, Topçu Kışlası yapılmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 23.3 oldu.
 
Başkanlık sistemine karşı çıkanların oranı da yükseldi. Geçen yıl haziran ayında yapılan ankette başkanlık sistemine evet diyenlerin oranı 43.2 olarak belirlenirken, bu ankette destek oranı yüzde 30.9'a geriledi. Geçen haziranda yüzde 37.7 olarak saptanan başkanlık sistemine karşı çıkanların oranı da bu ankette yüzde 42.9'a yükseldi. Ankete katılanların yüzde 49.9'u hükümetin otoriterleştiğini düşündüğünü söylerken, demokratikleştiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 36 oldu. "İnsanların yaşam biçimine ve tercihlerine hükümetin müdahalesinin arttığını düşünüyor musunuz?" sorusuna da yüzde 54.4 oranında "evet" yanıtı gelirken, "hayır" diyenlerin oranı ise yüzde 40.4 oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler