"Ak Parti'nin üzerine yıkacaktık"

Zirve Yayınevi, Santaro, Hrant olayları, Özal'ın ölümü, JİTEM, TUSHAD ile ilgili içinde Ramazan Akyürek, AKP ve Gülen geçen şok ifade... Gizli Tanık İlker Çınar: "- Zirve Yayınevi olayını AKP ve Gülen cemaati üzerine yıkacağız. - TUSHAD'ın başında Tolon v

"Ak Parti'nin üzerine yıkacaktık"

Zirve Yayınevi, Santaro, Hrant olayları, Özal'ın ölümü, JİTEM, TUSHAD ile ilgili içinde Ramazan Akyürek, AKP ve Gülen geçen şok ifade...

 
Gizli Tanık İlker Çınar:
 
"- Zirve Yayınevi olayını AKP ve Gülen cemaati üzerine yıkacağız.
 
- TUSHAD'ın başında Tolon var
 
- Özal'ı Ersöz öldürttü
 
- JİTEM'i TUSHAD koordine etti
 
- JİTEM'in görevi infaz yapmak
 
- Zirve yayınevi cinayeti, Santaro, Hrant bir operasyondu
 
- Zirve yayınevi olayını AKP ve Gülen Cemaati üzerine yıkacağız
 
- Hrant da Ramazan Akyürek'e yıkılacak"
 
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şüpheli ölümüne ilişkin olarak hazırlanan iddianamede gizli tanık İlker Çınar'ın anlatımlarından Türkiye Ulusal Stratejiler Dairesi (TUSHAD), Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı (JİTEM) ve Ergenekon bağlantılı gizli yapı ayrıntılarıyla anlatıldı.
 
Çınar, TUSHAD'ın başında Ergenekon davasının bir numaralı şüphelisi Hurşit Tolon'un olduğunu vurgularken Levent Ersöz'ün de bu yapı içerisinde Özal'ı öldürten isimlerden olduğunu belirtti.
 
TUSHAD'ın JİTEM'i koordine ettiği kaydedilirken JİTEM'in görevinin infaz yapmak olduğu ifade edildi.
 
İddianamede Zirve yayınevi cinayetine de değinilirken İlker Çınar'ın Mehmet Ülger'le arasında geçen şu konuşmaya da yer verildi: "Bu bir operasyondu. Santaro da, Hırant da, Zirve de bir operasyondu. Bu yaptığımız sahte istihbarat belgeleriyle buradaki Zirve yayınevi olayını AKP ve Gülen Cemaati üzerine yıkacağız, zaten Hrant da Ramazan Akyürek'e yıkılacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler