Ak Partili vekilden şok iddialar!

Muhsin Yazıcıoğlu’na Trabzon’dan mesaj verdiler..

Ak Partili vekilden şok iddialar!
Haber61 / Haber Servisi - Derleyen: Levent Ustabaşı 

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikaste kurban gittiğini bunun arkasında FETÖ olduğunu ileri sürdü.
Milletvekili Metin Gündoğdu, Ahaber’de yayınlanan canlı yayın programına konuk oldu ve BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun uçak kazasıyla ilgili önemli detaylar verirken Trabzon’dan bahsetti, burada Yazıcıoğlu’nun verdiği fotoğraflarla ilgili bazı ip uçları verdi.

Gündoğdu, FETÖ’nun siyaseti dizayn etmek istediği ve o dönem SP ile BBP’yi ittifak kurmaya zorladıklarını buna karşı çıkan Yazıcıoğlu’na mesaj vermek için Hrant’ı azmettirenlerin Yazıcıoğlu’nun arkasında fotoğraf verdirterek zor duruma düşürdüklerini öne sürdü.

 Gündoğdu, “Orada fotoğraflar çıktı. Muhsin beyle poz verildi. O dönem Trabzon İl emniyet müdürü şu anda FETÖcu olarak hapiste bulunan eski istihbarat daire başkanı Ramazan Akyürek’ti. Böylece Muhsin Yazıcıoğlu’na mesaj verdiler. Bizim çizgimize gel dediler. O buna karşılık vermeyince zora soktular. Trabzon’da ona mesaj verdiler. Onu Hrant Dink cinayetiyle ilişkilendirmek istediler” dedi.

Gündoğdu, SP-BBP ittifakını kurdurtarak Ak Parti’den oy çalıp mecliste daha fazla vekillerini sokmayı hedeflediklerini öne sürdü. 

O DÖNEM NE OLMUŞTU?

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal’e talimat verdiği öne sürülen gözaltındaki KTÜ öğrencisi Erhan Tuncel'’nin, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Trabzon gezilerinin organizasyonunda görev aldığı ileri sürülmüştü. Delil olarak da hemen arkasında çekilen fotoğraflar yayınlanmıştı. Trabzon’da 6 ve 10 Nisan 2005’te meydana gelen TAYAD üyelerine linç girişimi olaylarının ardından, incelemeler yapmak üzere Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 18 Nisan’da Trabzon’a gelmiş Yazıcıoğlu, önce partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, partililerle sohbet etti ve olaylarla ilgili bilgi aldı. Yazıcıoğlu daha sonra Trabzon Atatürk Alanı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Yasin Hayal’e talimat verdiği ileri sürülen KTÜ Iktisat Bölümü öğrencisi Erhan Tuncel, bu toplantı sırasında, Yazıcıoğlu’nun arkasında duran partili grubunun içinde basın mensuplarınca görüntülendi. Erhan Tuncel’in, Yazıcıoğlu’nun Kunduracılar Caddesi’ndeki esnaf ziyareti sırasında da partili diğer gençlerle birlikte koruma olarak görev yaptığı iddia edilmişti.
 
'HER FOTOĞRAFTAN BİR SUÇLU MU İHDAS EDECEĞİZ'

BBP Genel Başkanı merhumMuhsin Yazıcıoğlu, iddiaları reddederek gazeteci Hrant Dink cinayetine ilişkin gözaltına alınan E.T ile aynı fotoğraf karesinde yer almasıyla ilgili olarak, “BBP üyesi olduğunu sanmıyorum, ama Ocağa, gençlerin arasına gelmiş gitmiş olabilir. Her fotoğraftan bir suçlu mu ihdas edeceğiz” demişti.

Yazıcıoğlu, bazı medya organlarında yer alan fotoğrafla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “insanlarla arasında koruma duvarı bulunmadığını, yanında, yöresinde, arkasında kim vardır diye bakmadığını” belirtip şunları kaydetmişti:
“Şimdi ne olmuş yani? Beraber fotoğraf varsa ne olmuş, nereye varılmak isteniyor? Soruşturmanın gizliliğine rağmen, sanki soruşturmanın içinden bir bilgi almış gibi davranarak suçlu ihdas etme gayretleri görüyorum. Kişi ile ilgili özel bir araştırma yapmadım. BBP üyesi olduğunu sanmıyorum, ama Ocağa, gençlerin arasına gelmiş gitmiş olabilir. Görürsem şahsen tanıyabilirim, bunların hiçbir önemi yoktur. Her fotoğraftan bir suçlu mu ihdas edeceğiz. Söz konusu fotoğrafın yayınlanmasının iki nedeni var, birinci nedeni; soruşturmayı yönlendirerek bir yere varmak, ikinci nedeni ise soruşturmanın içinde varmış gibi göstererek bizi baskı altına almak ve susturmak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem