AK Partili vekilden Obama'ya mektup!

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, ABD Başkanı Barak Obama’ya açık mektup gönderdi. Gazze'de yaşanan durum savaş suçu değilse savaş suçu nedir diye soran Bakır, kadınlar ve çocukların Hamas’ın roketlerinden sorumlu tutulamayacağını söyledi 

AK Partili vekilden Obama'ya mektup!
AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, ABD Başkanı Barak Obama’ya açık mektup gönderdi. Gazze'de yaşanan durum savaş suçu değilse savaş suçu nedir diye soran Bakır, kadınlar ve çocukların Hamas’ın roketlerinden sorumlu tutulamayacağını söyledi
 
Üç çocuk annesi bir kadın olarak Obama'ya seslendiğini belirten Bakır, "İsrail Gazze şeridinde sivillerin yaşadığı mahalleleri, okulları ve hastaneleri hedef gözetmeksizin vuran, yüksek sayıda Filistinli sivilin hayatını kaybettiği ve uluslararası savaş kurallarını ihlal eden askeri operasyonlarına derhal son vermelidir.
 
Böyle bir vahşetin bir kez daha tekrarlamaması için, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılmasına izin verilmelidir. Bunun ahlaki ve vicdani bir görev olduğuna inanıyorum" dedi.
 
Pelin Gündeş Bakır ABD Başkanı Obama'ya gönderdiği 3 sayfalık, İngilizce yazılmış mektubuna 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda 1000'den fazla Filistinli hayatını kaybettiğini, 6 binden fazla Filistinlini de yaralandığını belirtti. Filistinli'lerin toplu olarak cezalandırıldığını belirten Bakır, kadınlar ve çocukların Hamas'ın roketlerinden sorumlu tutulamayacağını vurguladı.
 
Kayseri Milletvekili Bakır, Gazze'deki durumun insani bir felakete dönüştüğünü vurguladığı mektupta, "Bu savaş suçu değilse, savaş suçu nedir? Bu sizin ülkeniz ABD'nin temel kuruluş prensiplerine de aykırıdır. ABD 1950'de Kore halkının özgürlüğü için savaşmıştır. ABD ve NATO, 1995'de Sırp saldırganlığını ve Bosna'lı Müslümanların katledilmelerini durdurmuştur.
 
ABD, 1999'da Kosova'da ağırlığını koyarak, akan kanı sonlandırmıştır. ABD 1999'da, Çeçenistan'da yargılamadan öldürmelere ve insan hakları ihlallerine tepki göstermiştir, 2008'de Gürcistan'ın işgaline karşı çıkmıştır. ABD, Çin'in Sincan bölgesinde Müslüman Uygur Türk'lerinin insan haklarını desteklemiştir. İlkelerimizde tutarlı olmalıyız. Uluslararası hukuk pazarlık konusu değildir. Hiç bir devlet uluslararası hukuktan muaf değildir" diye yazdı.
 
ABD'nin harekete geçmesini isteyen Millitvekili Bakır mektubunda şöyle devam etti:
 
"İsrail; Gazze Şeridi'nde sivillerin yaşadığı mahalleleri, okulları ve hastaneleri hedef gözetmeksizin vuran, yüksek sayıda Filistin'li sivilin hayatını kaybettiği ve uluslararası savaş kurallarını ihlal eden askeri operasyonlarına derhal son vermelidir. İsrail, gıda ve ilaç da içeren insani yardımların bölgeye girmesine derhal izin vermelidir.
 
Barışın kalıcı olabilmesi için, Gazze üzerindeki abluka derhal kaldırılmalıdır. Böyle bir vahşetin bir kez daha tekrarlamaması için, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılmasına izin verilmelidir ve Filistin bu mahkemeye başvurmalıdır. Savaş suçlarına varan, insani hukuku ihlal eden her bir vaka tam anlamıyla, bağımsız olarak incelenmelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler