Ak Partili Vekil disipline sevkedildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Meclis'teki kadın gazetecilere hakaret eden AK Partili Zeyid Aslan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Daha önceden CHP'li Kamer Genç'e yönelik sözler

Ak Partili Vekil disipline sevkedildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Meclis'teki kadın gazetecilere hakaret eden AK Partili Zeyid Aslan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.
 
Daha önceden CHP'li Kamer Genç'e yönelik sözleri nedeniyle Bülent Arınç'ın "Küfürbaz" dediği AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, bu kez de tartıştığı kadın gazetecilere yönelik sözleriyle tepki topladı.
 
"BEN DE SİZİN BACAK ARANIZI ÇEKSEM"
 
Meclis bahçesindeki koltuklarda uyurken çekilen fotoğrafları bugün basında yer alan Zeyid Aslan, karşılaştığı 4 kadın gazeteciye "Ben de sizin bacak aranızı çeksem olur mu?" diyerek hakaret etti. 
 
TEPKİ YAĞDI
 
Aslan, gazetecilere yönelik sözleriyle büyük tepki topladı. Aslan'a hem muhalefetten hem de kendi partisinden tepkiler geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, Aslan'ı kınadı. Fatma Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bir milletvekilinin kadın gazetecilere söylediği cümleler ile ilgili olarak şunu belirtmek isterim ki; nedeni, gerekçesi ne olursa olsun ilke olarak yanlışa yanlış demek gerekir. Görevi haber yapmak olan kadın gazetecilere sarfedilen sözleri ve kullanılan üslubu; bir kadın, bir anne ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak kınadığımı belirtmek istiyorum. İnsanlar düşüncelerini birçok yol ve üslup ile ifade edebilirler. Aslolan; düşüncenin en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarılmasıdır" dedi.
 
ÇİÇEK: DİLİNZLE ORUÇ TUTUN
 
TBMM Başkanı Çiçek de dün olayın hemen ardından görüştüğü PMD Yönetim Kurulu üyelerini bugün de makamında kabul ederek olaydan duyduğu üzüntüyü iletti. PMD Başkanı Göksel Bozkurt da olayın oluş biçimini anlattı. AK Partili Aslan'ın tepki gösterdiği, gazetede yayımlanmış fotoğrafı bizzat inceleyen TBMM Başkanı Çiçek, bu ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Yoğun temposu nedeniyle Meclis'in çok gergin olduğunu kendisinin de gördüğünü belirten Çiçek, "Ben milletvekili arkadaşlarımıza verdiğim iftarda da söyledim, arkadaşlarımıza 'Dilinizle oruç tutun' dedim, her zaman da diyorum. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm" dedi.
 
KADIN GAZETECİLERİ ARADI
 
Olayın ardından Meclis'te gerekli girişimlerde de bulunduğunu anlatan TBMM Başkanı Çiçek, AK Parti'li Zeyid Aslan'ın tacizine maruz kalan 4 kadın gazeteciyi de arayarak üzüntülerini iletti.
 
ASLAN'DAN PİŞKİN AÇIKLAMA
 
Olayın kahramanı (!) Zeyid Aslan ise kendisini "Şaka yaptım, ciddiye mi almışlar" diye savundu.
 
"SİZİN BACAK ARANIZI ÇEKSEM..."
 
Olayın ardından konuya ilişkin AA'ya da bir açıklama yapan Aslan, gazetecilerle aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı:
 
"Gazetecilere 'Meclis'te insanların doğal hallerini çekip yayınlamak bir ahlaksızlıktır' dedim. 'Ben de sizin doğal hallerinizi çekip internetten yayınlamasam doğru olur mu' dedim. 'Oturup sizin bacak aranızı da çeksem yayınlasam bu doğru olur mu' dedim, 'bu ahlaksızlık değil mi' dedim.
 
Söylediğim bu. Bunun ahlaksızlık olduğunu ben söylüyorum. Böyle yazmak istemişler, öyle yazmışlar. Ne yapayım ben? Yalanlayacak halim kalmadı. Adımız çıkmış zaten beşe. Ne söylerseniz söyleyin kimseyi inandıracak halimiz yok."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler