AK Parti'li Başkan'a şok

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Sakıncalılar’ listesinde ismi geçtiği gerekçesiyle Yunanistan’a alınmadı....Bursa’nın AK Partili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, makam otomobili ile kardeş Kozlukepir Belediyesi Alantepe Panayır etkin

AK Parti'li Başkan'a şok

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Sakıncalılar’ listesinde ismi geçtiği gerekçesiyle Yunanistan’a alınmadı....

Bursa’nın AK Partili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, makam otomobili ile kardeş Kozlukepir Belediyesi Alantepe Panayır etkinliğine katılmak üzere Yunanistan'a gitmek istedi. Gece saat 23,00 sıralarında Dündar, İpsala Gümrük Kapısı’nda Atina tarafından konulan Yunanistan'a giriş yasağı nedeniyle Yunanistan’a sokulmadı. Dündar, Yunanistan’a sokulmaması üzerine Bursa’ya geri döndü.

Dündar, “Kardeş Kozlukepir Belediyesi Alantepe Panayır etkinliğine katılmak üzere Yunanistan'a gitmek istedim. Fakat Yunanistan daha önce benim yaptığım bir konuşmadan dolayı sakıncalılar listesine aldı. Bu yüzden bizi içeri almadılar. Bizde geri döndük” dedi.Dündar resmi twitter adresinde ise “Atina tarafından şahsıma konulan Yunanistan'a giriş yasağından dolayı Yunanistan'a girişimiz engellendi ve Yunan gümrüğünden geri döndük” açıklamasını yaptı.

BU DOSTLUĞUMUZU ÇEKEMEYENLERİN İŞİ

Atina tarafından konulan giriş yasağının nedenini hala öğrenemediklerini belirten Dündar, "Ben doğma büyüme Batı Trakyalıyım. Ailem hala orada yaşamaktadır. Biz de Kozlukepir Belediyesi Alantepe Panayırı'na sporcu ve sanatçı arkadaşlarımızla katılmak istedik. Düzenlediğimiz etkinliklerle oradaki soydaş kardeşlerimizin kültürel gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Dün akşam kızımla birlikte sınır kapısına geldiğimizde yetkililer pasaportlarımızı kontrol etti. Uzun bir süre sonra kızımın pasaportu geri gelirken, benim giriş iznimin olmadığı ve 'sakıncalılar' listesinde olduğum söylendi. Neden içeri alınmadığımı sorduğumda ise bir fikirleri olmadıklarını söyleyerek bir kağıt parçası verdiler" dedi.

En son olarak Osmangazi Belediyesi olarak 15 Temmuz'da Sirkeli'de geniş kapsamlı bir programa katıldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hiçbir zaman fanatik bir faaliyet içerisinde olmadıklarını söyledi. İki ülke arasında dostluk köprüsü kurmak isterken böyle bir olayla karşılaşmalarının kendisini çok üzdüğünü belirten Dündar, "Bize verilen evraklarda hiçbir gerekçe yazmıyor. Arkadaşlar bunun araştırmasını yapıyor. Bunu yapanlar dostluğumuzu istemeyen kişiler ama biz elimizden geldiğince dostluk için gerekeni yapacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem