AK Parti'den seçim tarihi!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda gündemdeki konular ele alındı. Seçim tarihini öne çekmek isteyen AK Parti yönetimi, bu konuda bir değerlendirme yaptı.Haziran ayının iki

AK Parti'den seçim tarihi!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda gündemdeki konular ele alındı. Seçim tarihini öne çekmek isteyen AK Parti yönetimi, bu konuda bir değerlendirme yaptı.

Haziran ayının ikinci yarısında üniversiteye giriş sınavlarının yapılacak olması sebebiyle, seçimlerin ilköğretim ve liselerin tatile girmesinden önceki günlerde yapılması uygun görüldü ve seçim tarihi olarak 12 Haziran Pazar günü benimsendi.

Buna göre, hükümet, TBMM Genel Kurulu’na önerge vererek, 17 Temmuz 2011 olan seçim tarihinin öne alınmasını Meclis’in onayına sunacak. AK Parti oylarıyla çıkacak bu karara göre Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini belirleyecek. YSK’nın, 80-90 gün arasında seçim takvimi açıklaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem