Ak parti’den intihar çalıştayı

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı, TUİK tarafından açıklanan intihar oranlarının hem günümüzdeki durumunu hem de geleceğe yönelik taşıdığı riskleri değerlendirmek ve çözüm önerileri üretmek üzere bir çalıştay düzenledi.AK Parti Genel Başkan Ya

Ak parti’den intihar çalıştayı

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı, TUİK tarafından açıklanan intihar oranlarının hem günümüzdeki durumunu hem de geleceğe yönelik taşıdığı riskleri değerlendirmek ve çözüm önerileri üretmek üzere bir çalıştay düzenledi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Nükhet Hotar Başkanlığı ve koordinesi ile çalışmalarını yürüten Sosyal İşler Başkanlığı, Türkiye’de İntihar ve intihar girişimlerini mercek altına alarak konu ile ilgili önleyici tedbirlerin neler olabileceği ve nasıl bir stratejinin belirlenmesi gerektiğini görüşmek üzere konunun taraflarını bir araya getirdi.
Çalışmaya Sosyal İşler Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra ilgili kurumlardan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Ruh Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı uzmanları, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş ve Basın Halkla İlişkiler birim yetkililerinin içinde olduğu bir ekip katıldı.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI
Çalıştay ile ilgili AK Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, toplantıda konuyla ilgili Türkiye’deki kurumsal yapılanmaların tespit ve değerlendirmesi yapılarak, koordineli bir biçimde çalışmalarının sağlamaya yönelik tedbirler gözden geçirildiği kaydedildi. Hükümet ve ilgili tarafların içinde olduğu bir stratejik eylem planı geliştirilmesinin öncelikli olması konusunda ortak kanaat oluştuğu belirtilerek, intiharların dünyada hızla arttığı ve Türkiye’de bunun önüne geçilebilmesindeki en büyük etkenin de eğitim ve Psikolojik destek sağlanması olduğu görüşlerine varıldığı belirtildi.

İNTİHARLARA KARŞI UZMAN EKİP
Açıklamada, toplumsal sorumluluğun gereği olarak Dünya da birçok ülkenin şuan karşılaştığı, ülkemizde de görülen ve gelecek dönemlerde risk oluşturacağı düşünülen intihar girişimleri ile ilgili olarak sosyologların, psikologların ve din adamlarının içinde olduğu bir uzman ekiple yeniden geniş kapsamlı bir çerçeveyle ele alınması kararı alındığı vurgulandı.
Sosyal İşler Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, konuyla ilgili iktidar olarak taşıdıkları sosyal sorumluluğun gereğince konunun tespitini, değerlendirmesini, takibini yapacaklarını ve ilgili kurumlar arasındaki koordineyi sağlayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler