AK Parti'den ilk tepki!

Mısır'da, darbecilerin 163 kişiyi öldürdüğü ve 7 binden fazla kişiyi yaraladığı kanlı saldırıyla ilgili hükümetten ilk tepki geldi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaşananları şiddetle ve nefret kınadıklarını, Mısır halkı

AK Parti'den ilk tepki!
Mısır'da, darbecilerin 163 kişiyi öldürdüğü ve 7 binden fazla kişiyi yaraladığı kanlı saldırıyla ilgili hükümetten ilk tepki geldi. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaşananları şiddetle ve nefret kınadıklarını, Mısır halkının yanında olduklarını söyledi. Çelik, "AK Parti olarak başta BM olmak üzere etkili ve yetkili tüm uluslararası kuruluşları ve camiaları Mısır'daki bu vahşeti, bu katliamı, bu insanlık dramını sona erdirmek için acilen müdahil olmaya, Mısır'ın gayrimeşru yönetimine gereken tavrı takınmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
 
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Tüm uyarılara rağmen Mısır'daki yönetimin barışçıl gösterilere karşı bir kez daha şiddete başvurmasını en sert şekilde kınıyoruz. Hiç bir şiddet olayına karışmayan sivil halkın üzerine ateş açılması ve keskin nişancılar vasıtasıyla sivil halkın hedef alınması ağır bir suç teşkil etmektedir. 30 Haziran'dan bu yana, kardeş Mısır halkının yaşadığı can kayıplarından darbe yoluyla demokratik ve sivil yönetime el koyan mevcut idare sorumludur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler