Ak Parti'de şok istifa

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, il başkanları toplantısında "Benim böyle bir il başkanım olamaz" diye eleştirdiği belirtilen Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan istifa etti. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensario

Ak Parti'de şok istifa

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, il başkanları toplantısında "Benim böyle bir il başkanım olamaz" diye eleştirdiği belirtilen Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan istifa etti. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, il başkanı Advan’ın ’gördüğü lüzum’ üzerine istifa ettiğini söyledi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı avukat Halit Advan’ın bir gazeteye verdiği, "Dindar Kürtler artık BDP’ye oy veriyor" açıklamasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan dün Ankara’da yapılan il başkanları toplantısında Halit Advan’ı, "Benim böyle bir il başkanım olamaz" diyerek sert bir dille eleştirdi.
 
Halit Advan, bu gelişme üzerine Ak Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Görüşme isteklerini geri çeviren Advan telefonlara yanıt vermezken, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da  "Gördüğü lüzum üzerine istifa etti. Kendisi istifa etse de bizim bir arkadaşımız ve dostumuzdur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler