AK Parti'de kıyamat kopacak!

Erdoğan dünkü son grup toplantısında, iki dönemdir görev yapan bazı isimleri aday yapmayıp bir sonreki seçime kadar dinlendireceğini açıkladı. Ak Parti'de aralarında bakanlık yapanların da bulunduğu yaklaşık 200 ismin liste dışı kalacağı konuşuluyor. CHP'

AK Parti'de kıyamat kopacak!

Erdoğan dünkü son grup toplantısında, iki dönemdir görev yapan bazı isimleri aday yapmayıp bir sonreki seçime kadar dinlendireceğini açıkladı. Ak Parti'de aralarında bakanlık yapanların da bulunduğu yaklaşık 200 ismin liste dışı kalacağı konuşuluyor.

 

CHP'de ise vekillerin yüzde 70'inin değişmesi bekleniyor. BDP'nin yarısı giderken, MHP'de değişim kısıtlı kalacak

 

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimleri sonrasında en büyük değişim TBMM’de yaşanacak. İktidar partisi dahil bütün partiler, TBMM’ye taşıyacağı isimler konusunda radikal değişikliklere gidecek.

 

AK PARTİ: KÜSMEYİN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşan seçimler nedeniyle dün son kez konuştuğu Ak Parti Meclis Grup toplantısının basına kapalı bölümünde bakan ve parti yöneticileri de dahil olmak üzere bazı milletvekillerini bundan sonraki dönemi düşünerek listelere koymayacağını söyledi. Milletvekillerinden helallik isteyen Erdoğan, “Küsmeyin, darılmayın. Bu şarkı burada bitmez” diye konuştu.

 

CHP: TÜRKİYE İSTİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye değişim istiyor” diye yorumladığı ön seçim sonuçlarında, milletvekillerinden çok örgütle yakın temas halinde bulunan il-ilçe başkanları ile belediye başkanlarının ön plana çıktı. Kılıçdaroğlu, milletvekili listesini belirlerken tabanın bu tercihini dikkate alacağı, Avrupalı konuklarına da söylediği gibi, kadın ve genç kesimden sürpriz isimleri Meclis’e taşıyacağı kaydediliyor.

 

MHP: DEĞİŞİM   HER YERDE

MHP’de ise Ak Parti ve CHP’ye oranla değişimin şiddetinin daha az olması bekleniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 72 milletvekilinden aday adayı olanları listelere yerleştirecek. Ancak Bahçeli, aday adayı olan milletvekillerini seçilebilecek sıralara yerleştirme konusunda tercihte bulunacak. Bahçeli’nin parlamento dışından partiye taşımak istediği daha önemli isimler bulunması ve bazı milletvekillerinin performansından memnun olmaması nedeniyle mevcut milletvekillerinden bazılarını listeye almasına rağmen seçilecek sıralara koymayacağı belirtiliyor.

 

BDP: YARISI GİDECEK

Seçime bağımsız adaylarla girecek olan BDP’de ise milletvekillerinin en az yarısının değişeceği ifade ediliyor. 20 milletvekilinden, Sevhir Bayındır, Sabahat Tuncel, Bengi Yıldız ve Ufuk Uras gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 9’unun seçimde aday gösterilmeyeceği belirtilirken, eski DEP Milletvekilleri Leyla Zana ile Hatip Dicle’nin yeniden TBMM’ye dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem