"AK Parti samimiyse hepsini tahliye edin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “AK Parti bu konuda samimiyse o zaman yapılacak basit bir şey var, bu sanıkların hepsini tahliye etsinler. Yargıçlar bütün tahliye taleplerini kabul etsin, tutuksuz yargılansınlar, hodri meydan. Hukuk bunu gerekt

"AK Parti samimiyse hepsini tahliye edin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “AK Parti bu konuda samimiyse o zaman yapılacak basit bir şey var, bu sanıkların hepsini tahliye etsinler. Yargıçlar bütün tahliye taleplerini kabul etsin, tutuksuz yargılansınlar, hodri meydan. Hukuk bunu gerektiriyor” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Suriye konusunda Türkiye’ye yönelik gelişmelerin utanç verici düzeye hızla ilerlediğini söyleyen Faruk Loğoğlu, Türkiye’nin Suriye’de teröre destek verdiği iddiası ile AB Parlamentosu’nda milletvekillerinin önerge verdiklerini, Suriye’de bulunan muhalefet gruplarının Türkiye’yi AİHM’ye şikayet etmeye hazırlandıklarını belirtti. Hatay’da yakalanan TIR ile ilgili eleştirilerde bulunan Loğoğlu, Türkiye’nin olmaması gereken olaylara arka arkaya şahit olan, üzerlerindeki örtü bir türlü kaldırılamayan olaylara tanık olan bir ülke olduğunu söyleyerek, “Bundan hepimizin rahatsız olması lazım. Türkiye 2014 yılına girerken adı terörle bitişik hale gelmiş bir ülke haline gelmiştir. Bu Türkiye’ye yakışmıyor” diye konuştu.

Irak’ta mezhep çatışmasına giden olayların endişe verici olduğunu, bunun Türkiye’ye daha büyük zararlar verme potansiyeli taşıdığını ifade eden Loğoğlu, dış politikada etkisiz olduğu gerekçesi ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi.

Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesiyle ilgili tartışmalara da değinen Loğoğlu, Barolar Birliği’nin yaptığı teklifinden söz ederek, bu teklifin CHP’nin teklifi ile örtüştüğünü söyledi. Loğoğlu, “Geçte olsa bu adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Hukuk Türkiye’de siyasetin aracı haline gelmiştir. İktidar partisi sıkışırsa derhal hukuka dönerek arayışlar içine girmekte. Ben bunu inandırıcı bulmuyorum, bunu adaletin yerine gelmesi için söylenen söz olmaktan ziyade yolsuzluk iddialarını unutturmak üzere gündem saptırmadır. AK Parti bu konuda samimiyse o zaman yapılacak basit bir şey var, bu sanıkların hepsini tahliye etsinler. Yargıçlar bütün tahliye taleplerini kabul etsin, tutuksuz yargılansınlar, hodri meydan. Hukuk bunu gerektiriyor” şeklinde konuştu.

Loğoğlu, MİT raporu iddialarıyla ilgili olarak, “Ortada bir rapor varsa bunun kamuoyu ile paylaşılması lazım. Yoksa net bir şekilde yalanlanması lazım. Bu AK Parti’nin bir iç işi” açıklamasını yaptı. Loğoğlu, “Yeniden yargılanmayla alakalı olarak hiç alakası olmayan davalarda talepler ortaya çıkabilir mi?” şeklindeki soruya ise, “Esas olan kaos değil, adaleti bulmak. Adaleti hangi yolla bulacaksak oraya odaklanmamız gerek. CHP olarak hazırız, adaletin herkes için tecelli etmesini istiyoruz. Bu konuda hukukçuların çalışması lazım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler