AK parti örnek model!

İngiliz Guardian gazetesinde “Demokrasiyi destekleyenler, siyasi İslam’ın yükselişini de memnuniyetle karşılamalıdır” başlıklı bir yazı yayımlandı. Gazete, İslamcıların Tunus’tan Mısır’a halkın oylarını kazandıklarını belirterek, bu durumun istikrarı tehd

AK parti örnek model!

İngiliz Guardian gazetesinde “Demokrasiyi destekleyenler, siyasi İslam’ın yükselişini de memnuniyetle karşılamalıdır” başlıklı bir yazı yayımlandı.

Gazete, İslamcıların Tunus’tan Mısır’a halkın oylarını kazandıklarını belirterek, bu durumun istikrarı tehdit etmek şöyle dursun, istikrarı gerçek bir olasılık haline getirdiğini ileri sürdü.

Wadah Khanfar tarafından kaleme alınan yazıda, belki de buna en iyi örneğin Adalat ve Kalkınma Partisi olduğu iddia edilerek, AK Parti’nin birçok İslami hareket için ilham kaynağı olduğu savunuluyor.

Khanfar yazıda, AK Parti’nin kendisini “İslami”  olarak tanımlamamasına karşın, 10 yıllık siyasi deneyiminin birçok İslamcı tarafından başarılı bir model olarak görüldüğünü belirtti.

Sözkonusu modelin üç önemli özelliği olduğunu ifade eden Wadah Khanfar, bu özellikleri genel bir İslami referans çerçevesi, çok partili bir demokrasi ve dikkate değer ekonomik büyüme olarak sıralıyor.

Khanfar ayrıca farklı siyasi deneyimlerin, siyasi İslam’ın esnekliği, siyasi harekete dönüşme kapasitesi ve dünya görüşü üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtiyor.

Yazıda, ‘İslamcı’ terimini de tanımlayan yazar, bu terimin Müslüman dünyasında İslamiyeti temel alarak kamusal alana giren Müslümanları tanımlamak için kullanılıdığını kaydediyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler