Ak Parti kimi aday gösterecek?

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görev süresinin 4 temmuzda sona ermesi nedeniyle Meclis Başkanlığı seçimi için takvim bugün başlıyor. Başkanlığa aday olacak isimler, cuma günü saat 24.00’e kadar Başkanlık Divanı’na başvuruda bulunabilecekler. Başkanlık seçimi

Ak Parti kimi aday gösterecek?
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görev süresinin 4 temmuzda sona ermesi nedeniyle Meclis Başkanlığı seçimi için takvim bugün başlıyor. Başkanlığa aday olacak isimler, cuma günü saat 24.00’e kadar Başkanlık Divanı’na başvuruda bulunabilecekler. Başkanlık seçimi ise, 2 temmuzda gerçekleştirilecek. AK Parti ’de, şu an için, ‘’Cemil Abi’’nin iki yıl daha TBMM Başkanlığı yapması fikri ağır basıyor. Kulislerde de, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in tekrar seçileceği konuşuluyor.
 
Partilerde de seçim heyecanı var
 
TBMM’de bu hafta ayrıca, AK Parti, CHP ve MHP grup yönetimi seçilecek ve TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için adaylar belirlenecek. Yasama yılı sona ermeden önce üç parti, yeni Meclis yönetimlerini seçmek için sandık başına gidecek.
 
CHP milletvekilleri; çarşamba günü, grup organları ile TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçimi için oy kullanacaklar. CHP’de, üç grup başkanvekili belirlenecek. AKP’li vekiller ise; cuma günü, grup organları ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçimi gerçekleştirecek. AKP’de, beş grup başkanvekili belirlenecek. Bu arada, Meclis’in temmuz ayının ilk haftasında tatile girmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler