AK Parti ile MHP'nin Marmaray kavgası!

Ulaştırma Bakanlığı'nın 'asrın' projesi olarak tabir ettiği ve dünyanın en önemli ulaştırma projelerinden sayılan Marmaray Projesi'ni 'biz başlattık' tartışması yaşanıyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, proje kredisinin MHP döneminde temin edildiğini;

AK Parti ile MHP'nin Marmaray kavgası!
Ulaştırma Bakanlığı'nın 'asrın' projesi olarak tabir ettiği ve dünyanın en önemli ulaştırma projelerinden sayılan Marmaray Projesi'ni 'biz başlattık' tartışması yaşanıyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, proje kredisinin MHP döneminde temin edildiğini; etüd, fizibilite, mühendislik ve ön inşaat ihalesinin kendisinin Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde yapıldığını iddia etti. Vural, projeye ilişkin hükümet kararlarının yer aldığı Resmi Gazeteyi ve ihale ilanlarını twitter üzerinden izleyenlerine duyurdu.
 
Oktay Vural, twitter hesabından Marmaray Projesinde ilk adımı atmak bize nasip oldu, diyen Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Vural, "Erdoğan Marmaray Boğaz Tüp Geçişi için, ecdadımızın eskiz çalışmalarını yaptığı bir projeydi ama ilk adımını atmak bize nasip oldu, demiş.Başbakan bu ifadesiyle Marmaray'ı sadece kendi döneminde gerçekleşmiş proje olarak sunmaktadır. İnsaf" sözlerinin ardından projenin etüd, fizibilite, mühendislik, ön inşaat ihalesinin MHP döneminde yapıldığını belirtti.
 
Vural, iddialarına ilişkin ilk olarak 15 Şubat 2000 tarihli Resmi Gazete'yi kanıt gösterdi. Resmi Gazete'de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile diğer bakanlar kurulu üyelerinin imzalarının olduğu kararda, Bozüyük-Mekece Otoyol Projesi ve İstanbul Boğazı Tüpgeçit Projesi İnşaatı için 1999 yılında Japonya ile Türkiye arasında imzalanan toplam 41.8 milyon öapon yenlik kredi anlaşmasının hükümet tarafından onaylandığı yer alıyor.
 
İLK İHALE 2001'DE
 
Marmaray Boğaz Tüp Geçişi Projesinin mühendislik ihalesinin de yine MHP zamanında, 13 Aralık 2001 tarihinde yapıldığını ve 14 Mart 2002'de işe başlandığını duyuran Vural, inşaatın ön ihalesinin ise 25 Temmuz 2002'de yapıldığını bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü'nün ihale ilanı belgesinde Müsteşar Vekili olarak Selçuk Coşkun'un, Ulaştırma Bakanı olarak da Oktay Vural'ın imzasının olduğu görülüyor. Vural, MHP döneminde başlatılan Marmaray'ın 2008 yılında bitirilmesinin planlandığını anımsatarak, 2013 yılına gelindiğinde hala bitmemiş olmasını da eleştirdi.
 
"Marmaray'ı sadece kendine mal edenlerde ne insaf ne mizan vardır. Projeye bizden önce ve bizden sonra katkı sağlayan herkese teşekkürler" diyen Vural, "İyi okudunuz mu? Kredi, müşavirlik, mühendislik, inşaat ön ihalesi ne zaman olmuş? Ofsayt değil gol olmuş, GOL!" sözleriyle bitirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem