AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin oy oranlarını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaşan Çelik, "Bizim anketler Türkiye'yi kapsayacak şekilde yapılır. Bugüne kadar en sağlıklı sonuç alaca

AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin oy oranlarını açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
Son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaşan Çelik, "Bizim anketler Türkiye'yi kapsayacak şekilde yapılır. Bugüne kadar en sağlıklı sonuç alacak şekilde yapıldı." dedi.
 
Partilerin oy oranlarını açıklayan Hüseyin Çelik, " AK Parti % 51,4, CHP %24,9, MHP %13,1, BDP %7 " dedi.
 
İşte Çelik'ten konuşmasından önemli satır başları;
 
"HÜSNÜ MÜBAREK MÜBAREK OLSUN"
 
Mısır 'da halkın iradesi ile seçilmiş olan cumhurbaşkanı cezaevindedir. Çağdaş firavun olan ve orada Tahrir Meydanı'nda demokratik eylem yapan insanların üzerine silahlı insanları sevk eden Hüsnü Mübarek tahliye edilmektedir. Mısır'daki darbeye darbe diyemeyenlere Hüsnü Mübarek mübarek olsun. Adalet bir kez daha yara almıştır.
 
Silah adalete hükmetmiştir. Bu darbe yapılır yapılmaz bunun kimlere nasıl avantaj sağlayacağını görüyorduk. Diploması pragmatizmdir. Bizim Mısır halkıyla da Suriye halkıyla da problemimiz olmadı. Ama yönetimlerle problemimiz oldu. Diplomasi de kısa vadeli hesaplar yapanlar borsada tepetaklak gidenler gibi olur. Esas kaptan ufku görendir. Ufku görmek zorundayız. Ak PArti macera sever dış politika yapmıyor. Biz gaza gelerek Suriye'ye girecek değiliz. Bazıları bize diplomasi dersi vermeye kalıyor. Bize önerilerle gelenleri başımızda taşırız ama sadece Ak PArti'yi eleştireyim diyenlere söylüyorum. Türkiye'de siyasi istikrar vardır. Halkımız bunu görüyor ona göre tercihlerini yapıyor.
 
SON ANKET ARAŞTIRMASI
 
Denge Araştırma Şirketinin yaptığı araştırmanının sonucunu aktarayım size. 5-19 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?
 
AK Parti % 51,4
 
CHP %24,9
 
MHP %13,1
 
BDP %7
 
AK Parti'nin mensupları ile görüşmek siyasi partilerin içinde en kolay olanıdır.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Suriye bizim komşumuz. Bizim Suriye halkı ile dayanışmamız var. Suriye'de yaralılar kapımızı çalsa kapımızı açtık. biz hastanemizi ve imkamlarımızı onlarla paylaştık. Birileri bize "aferin" desin diye bunu yapmadık. PKK olmasa da Türkiye'de böyle mesele olmasa da biz kendini öteki hisseden farklı inanç gruplarının taleplerini karşılarız. Bu bizim hukuk devleti anlayışı gereğidir.  İleri demokrasi ne gerekiyorsa onu yapacağız. Zamanın ruhu diye bir şey var. PKK silah bıraksın derken sınırın öte tarafına gittiler. Bunlar ne olacak? Bu belli zamana bağlıdır. Eve dönüş yasasıyla mı bitecek?Bu mesele çözülmezse biz her akşam kaç şehit verdiğimizi m ve kaç PKK'nın etkisiz haline getirildiğini izliyor olacağız. Hükümet sorumluluk almıştır. PKK BDP cephesinde açıklama enflasyonu var. Öcalan ağırlaştırılmış mahkumdur. Çözüm sürecine katkısı olacaksa eyvallah. Açıklamalar yapılırken şehit ailelerinin durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Biz etnik bir parti değiliz. Hakkari de  Ankara da bizim için önemli.
 
"SİZDEN TALİMAT ALACAK DEĞİLİZ"
 
Bizim anketler Türkiye'yi kapsayacak şekilde yapılır. Bugüne kadar en sağlıklı sonuç alacak şekilde yapıldı. İslam ve Arap dünyasının sessiz olması sizi şaşırttı mı diyorsunuz. Ormana balta seni kesiyor demişler ne yapayım sapı bende demiş. Darbeyi Mısır'da finans edenler kimlerdir Allah aşkına? İslam işbirliği Genel Sekteri ile ilgili tweet paylaşmıştım. Ertuğrul Özkök gibi gazetecilikte itibarını sıfırlamış olan ömrü verilen talimatlarla manşet atan birisi olan bizi susmaya davet ediyor. Sayın Özkök biz konuşurken de susarken de senin ağzına bakarak talimat almayacağız. Biz Müslüman olarak Sayın Genel Sekreter niçin susuyorsun dedik? Özkök'e göre biz günah işlemişiz. Biz ne zaman konuşacağımızı ve susacağımızı kendisine göre tayin edecek değiliz.
 
ABD'ye ne oluyor? ABD İsrail adına konuşma hakkını neden kendinde buluyor? Bizim alıştığımız bir şey değildir. Bunu hayretle karşıladık. İlgili mercilerde ABD'li yetkilerle konuşacaklardır.
 
Kadınlar toplumumuzun yarısıdır. BM kadına şiddet meselesi ile ilgileniyor. Peki insanlığa karşı suçla neden ilgilenmiyorsun ey BM! Diyanet İşleri Bakanı'na katılıyorum.
 
Biz zulümlün, haksızlığın olmadığı dünya özlüyoruz. "Mazlumun ahı tahttan indirir şahı" Kimse saltanatına, elindeki sopaya güvenmesin.
 
Msır'da da Suriye'de de eninde sonunda kazananın halk olacağına inanıyorum. O çocuk görüntülerini, insan cenazelerini gördükçe insanım diyen insanın kahrolmaması mümkün değil.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem