AİHM'den Türkiye'ye şok ceza!

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özgür ve güvenli bir şekilde yaşam hakkıyla ilgili 5. maddesinin 1, 2 ve 4. maddelerinin ihlal ediliğine hükmeden AİHM, Türkiye'nin mahkeme masrafları da içinde olmak üzere 12 bin 500 avro maddi tazminat ödemesini karar

AİHM'den Türkiye'ye şok ceza!

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özgür ve güvenli bir şekilde yaşam hakkıyla ilgili 5. maddesinin 1, 2 ve 4. maddelerinin ihlal ediliğine hükmeden AİHM, Türkiye'nin mahkeme masrafları da içinde olmak üzere 12 bin 500 avro maddi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

 

1966 doğumlu Ali Moghaddas, Türkiye'den deniz yoluyla Yunanistan'a kaçmak isterken sahil güvenlik tarafından 2008 yılında gözaltına alınmıştı. İran'daki muhalif Halkın Mücahitleri Örgütü üyesi olduğunu belirten başvuru sahibi, Türkiye'nin, daha sonra İran'a teslim edilmesi halinde ölüm ve işkence riskiyle karşı karşıya kalacak olmasına rağmen kendisini Irak'a sınırdışı etmesini gerekçe göstererek, AİHM'e başvurmuştu. Başvuru sahibinin, şu anda İsviçre'de yaşadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem