Ahmet Şık Beraat etti

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Şık ile gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nun birlikte kaleme aldıkları "Kırk Katır Kırk Satır - Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" adlı kitabın, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan dava so

Ahmet Şık Beraat etti

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Şık ile gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nun birlikte kaleme aldıkları "Kırk Katır Kırk Satır - Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" adlı kitabın, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, Şık ve Mavioğlu'nun beraatine karar verdi.

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Şık ile tutuksuz sanık Ahmet Mavioğlu hazır bulundu. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Şık, duruşma için Kadıköy Adliyesi'ne getirildi. Şık, cezaevi aracından inişi sırasında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına el salladı.

Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu bazı siyasilerin yanı sıra, çok sayıda gazeteci de davaya tepki ve sanıklara destek için Kadıköy Adliyesi önünde toplandı. Görülen duruşma sonunda mahkeme heyeti, Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu'nun beraatine karar verdi.

Beraat kararı, adliye dışında toplanan grup tarafından sevinçle karşılandı. Ahmet Şık, adliye önündeki grubun tezahüratları arasında cezaevi aracına bindirildi. Açıklama yapan Ertuğrul Mavioğlu, "Benim bu davaya ilişkin tek bir cümlem var. Haklıydık, kazandık. Ahmet Şık davada son savunması sorulduğunda "İçinde Ergenekon adı geçen her habere ya da kitaba, soruşturmanın gizliliğini ihlal kılıfıyla açılmış bu dava, hukuki dayanaktan yoksundur" dedi. Ben, Ahmet'in tüm cümlelerime katıldığımı tekrarladım ve dedim ki; 'Biz iki gazeteciyiz. Bize ne MİT'ten, ne emniyetten, ne özel yetkili savcılıktan, ne CIA'den, ne okyanus ötesinden belge sızmaz. Biz açık kaynaklardan çalışırız. Buna rağmen yazdığımız kitaba gizliliği ihlali konusunda dava açılması, bizim gazetecilik mesleğimize hakarettir.' Nihayetinde beraat kararı çıktı. Ahmet iyiydi, hepinize sevgilerini iletti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem