Ağar teslim olacak ama bir şartla!

Mehmet Ağar'ın avukatı Abdülkadir Toluç, Ağar hakkında yakalama emri çıkartılmasının, yasa gereği rutin bir uygulama olduğunu, Ağar'ın gidip teslim olacağını söyledi.Ağar'ın şartı ise Bodrum'a yakın bir cezaevinde kalmak!Toluç, yaptığı açıklamada, Ankara

Ağar teslim olacak ama bir şartla!

Mehmet Ağar'ın avukatı Abdülkadir Toluç, Ağar hakkında yakalama emri çıkartılmasının, yasa gereği rutin bir uygulama olduğunu, Ağar'ın gidip teslim olacağını söyledi.

Ağar'ın şartı ise Bodrum'a yakın bir cezaevinde kalmak!

Toluç, yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 3 yılın üzerindeki mahkumiyetlerde yasa gereği yakalama emri çıkarma zorunluluğunun bulunduğunu, bunun rutin bir uygulama olduğunu belirterek Ağar'ın, şu anda İstanbul'da olduğunu söyledi.

Toluç, şunları kaydetti:

''Ağar'ın kaçtığı falan yok. Uygun bir cezaevi arayışı içindeyiz. Zaten kendisi teslim olacak. Terör örgütlerinin hedefinde olduğu için herhangi bir cezaevine konulamaz. O nedenle güvenli bir cezaevi bulunması şart. Bu talebimizle ilgili Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Bakanlık açısından da önemli bir sorumluluk olduğu için sıcak baktılar. Bakanlık uygun bir cezaevi bulduğunda, güvenli olacağını düşündüğü bir cezaevini bize bildirecek. Ağar, gidip teslim olacak. Cezaevine girmeden önce de konuşacak''

AĞAR'IN ŞARTI; YÜKSEK GÜVENLİKLİ CEZAEVİ

Adalet Bakanlığı, Mehmet Ağar'ın 5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından avukatlarının başvurusu üzerine Ağar için Bodrum'da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi arıyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, ''silahlı örgüt yöneticiliği'' suçundan mahkum olanların zaten yüksek güvenlikli bir cezaevine konulduğunu ayrıca Ağar'ın, terör örgütlerinin hedefinde olması ihtimaline karşı korunmasının da bir sorumluluk gerektirdiğini belirtti.

Beş yıllık hapis cezası onanan Mehmet Ağar, ''Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'' gereğince cezasının dörtte üçü olan 3 yıl 9 ayı cezaevinde geçirecek.

AĞAR 2 YIL HAPİS YATACAK

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, temyiz incelemesinde yerel mahkemenin Ağar hakkında verdiği kararı oy birliğiyle onamıştı. Karara göre Ağar, 2 yıl cezaevinde yatacak. Daha sonra şartlı tahliye olacak olan Ağar, 5 yıl da kamu hizmetinden yasaklı hale gelecek..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler