Ağar için yakalama emri!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Ağar hakkında ''yakalama emri'' çıkarttı.

Ağar için yakalama emri!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Susurluk Davası kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Mehmet Ağar hakkında yakalama emri çıkardı.

Yargıtay'ın onama kararı üzerine, Ağar'ı mahkum eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosu'na dün gönderdi.

Ağır Ceza İlamat Bürosu Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden de aynı gün, hakkındaki ceza 3 yıldan fazla olan Ağar hakkında ''yakalama emri'' çıkarttı. Yakalama emri, emniyet ve jandarma kayıtlarına düştü.

Aranan kişilerin kimlik bilgileri, adresi ve hakkındaki dava dosyasıyla ilgili bilgilere yer verilen yakalama emirlerinde, ''Yukarıda açık kimliği yazılı kişinin, mahkumiyet cezasını çekmek üzere yakalanması için emirdir'' ifadesi kullanılıyor.

AVUKATI: TESLİM OLACAK

Mehmet Ağar'ın avukatı Abdülkadir Toluç, Ağar hakkında yakalama emri çıkartılmasının yasa gereği rutin bir uygulama olduğunu, Ağar'ın gidip teslim olacağını söyledi.

BODRUM'A YAKIN CEZAEVİ ARANIYOR

Bu arada Adalet Bakanlığı, avukatlarının başvurusu üzerine Ağar için Bodrum'da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi arıyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, ''silahlı örgüt yöneticiliği'' suçundan mahkum olanların zaten yüksek güvenlikli bir cezaevine konulduğunu, ayrıca Ağar'ın terör örgütlerinin hedefinde olması ihtimaline karşı korunmasının da bir sorumluluk gerektirdiğini belirtti.

Genel müdürlük, bu nedenle avukatın talebi doğrultusunda Ağar için Bodrum'da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi arayışına girdi. Birkaç gün içinde cezaevinin belirleneceği bildirildi.

YARGITAY CEZAYI ONAMIŞTI

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı, Susurluk Davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu'' iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onamıştı.

Ağar, kararı "Sevenlerimizi mahçup edecek davranış içinde olmadık" sözleriyle değerlendirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler