Ağaoğlu: Kalkan hiçbir şey...

Acun Ilıcalı’ın 48 milyon TL’ye satın aldığı yeni uçağını kiralayıp Trabzon’dan İstanbul’a dönen Ali Ağaoğlu ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu havada büyük tehlike atlattı. Ağaoğlu'ndan tehlikeli uçuştan sonra atasözü gibi açıklama geldi: "Kalk

Ağaoğlu: Kalkan hiçbir şey...

Acun Ilıcalı’ın 48 milyon TL’ye satın aldığı yeni uçağını kiralayıp Trabzon’dan İstanbul’a dönen Ali Ağaoğlu ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu havada büyük tehlike atlattı. Ağaoğlu'ndan tehlikeli uçuştan sonra atasözü gibi açıklama geldi: "Kalkan hiçbir şey havada kalmaz."

Trabzon Havaalanı’ndan kalkışından hemen sonra uçak, henüz sebebi belli olmayan bir hata nedeniyle 80 derecelik bir açıyla yükselmeye başladı. Burnu yukarı kalkan uçak, Ağaoğlu ve Hacıosmanoğlu’na zor anlar yaşattı. Ali Ağaoğlu yaptığı açıklamada, “Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın” dedi.   

40-50 SANİYE DİK PANİK

Ağaoğlu Acun’dan kiraladığı uçakla dönerken yaşanan kabus anlarını şöyle anlattı: “Tam süresini bilemiyorum ama 40-50 saniye bir panik yaşadık. Uçağın burnu yukarı doğru kalktı. Bizde ne olduğunu anlayamadık. Sorunun teknik mi, pliottan mı kaynaklandı tam olarak bilmemiyoruz. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Ama şükür kimseye bir şey olmadan atlattık. Verilmiş sadakamız varmış. Zaten kalkan hiçbir şey havada kalmaz.”

HAVADA NELER YAŞANDI

Ağaoğlu’nun kiraladığı Challenger 300 tipi uçak burnu yukarı kalkıp tam stall pozisyonuna geçerken son anda kurtulmuş. Burnunun yaklaşık 85 derece kalktığı iddia edilen uçak eğer 90 dereceye ulaşsaydı kurtarılması imkansız hale gelecekmiş. Pilot müdahalesine rağmen kurtarılamayacaktı.

90 DERECE OLURSA NE OLUR

Bir uçak tırmanışa geçtiği zaman uçuş açısı artar ve hava, kanatlarının üzerinden düzenli olmayan bir şekilde akmaya başlar. Eğer bir uçak yeteri kadar gücü olmadan çok dik bir şekilde yükselmeye başlarsa hava akımı kanadın üzerinden akabilmek ve kaldırma kuvveti yaratabilmek için yeteri hıza sahip olamaz. Havanın akışı bozulur ve uçak geri dönülmez bir şekilde yere doğru düşmeye başlar. Bu duruma stall denir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler