Ağaoğlu Arapları mest etti

 Ağaoğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük gayrimenkul projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453 ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarını fethetmeye hazırlanıyor. Üstelik bir rekorla...Lansman öncesi satışlarda yalnızca birkaç günde bin 400 konutun satışını yaparak 850

Ağaoğlu Arapları mest etti

 

Ağaoğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük gayrimenkul projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453 ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarını fethetmeye hazırlanıyor.
 
Üstelik bir rekorla...
Lansman öncesi satışlarda yalnızca birkaç günde bin 400 konutun satışını yaparak 850 milyon TL tutarında rekor bir hasılat elde etti.
Konut sektörünün öncü markalarından Ağaoğlu, İstanbul Maslak’ta gerçekleştirdiği yeni projesi Ağaoğlu Maslak 1453’ü Dubai’de düzenlenen ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2012’de tanıttı. H. H. Sheikh Maktoum Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’un katılımıyla açılışı yapılan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin standı yoğun bir ziyaretçi ilgisiyle karşılandı.
 
BLOK SATIŞLAR GELİYOR
Körfez ülkelerindeki kurumsal yatırımcıların gösterdiği yoğun ilginin blok halinde satışlara dönüşmesi bekleniyor.
Ağaoğlu’nun, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı usulüne göre geliştirdiği “Ağaoğlu Maslak 1453 Projesi”nde, büyüklükleri 55 metrekareden başlayan 1+0 dairelerden 378 metrekarelik 4+1 loft dubleks dairelere kadar pek çok farklı tipte 4 bin 789 konut yer alıyor.
 
MÜTEKABİLİYET İŞE YARAR
Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türkiye’deki konut sektörüne ciddi yatırımların girmeye başladığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Başta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemen olmak üzere pek çok Körfez ülkesinden projemize büyük bir talep var. Bu talep doğrultusunda hem Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını hem de Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453’ü, doğrudan yerinde, burada, Körfezde anlatalım istedik. Bu nedenle bu fuardayız” dedi.
 
FATİH'TEN ETKİLENDİ
Projenin adına karar verirken Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden yola çıktıklarını belirten Ali Ağaoğlu, İstanbul’un fethi nasıl çağ açtıysa Ağaoğlu Maslak 1453’te sektörümüz ve ekonomimiz için yeni bir çağın başlangıcı olacak diyerek projeye ilişkin şu bilgileri verdi:
“Ağaoğlu Maslak 1453 ile alışılagelmiş bir konut projesi değil biz yepyeni bir konsepte sahip şehir oluşturuyoruz 1453 metre uzunluğunda dünya markalarını barındıran cadde, alışveriş, moda merkezi, tiyatro salonları ile kültür ve sanat şehri inşa ediyoruz. Üstelik bu modern yeşil binalardan şehrin hemen yanında tamamı 5.5 milyon metrekarelik alana sahip Fatih Ormanları ve Parkorman bulunmakta. Cadde konsepti, alışveriş konsepti, moda merkezi, tiyatro salonları ile bir bütün olarak kültür ve sanat hayatını da yaşayan, dinamizmini hiç kaybetmeyen ve uluslararası nitelik taşıyan bir modern semt inşa ediyoruz. Bu nedenle bu bir devrim ve sektördeki anlayışa çağ atlatacak projedir. Bulunduğu lokasyon itibariyle, sunduğumuz kaliteli yaşam ortamı ve uygun fiyatlarımızla cazip bir yatırım fırsatına dönüştürdüğümüz “Ağaoğlu Maslak 1453” daha ön satış aşamasında bile çok büyük ilgi gördü. Çok kısa bir sürede 1.400 konutluk rekor satış gerçekleştirdik.
Türkiye’de yabancılara mülk edinme olanağı sunan yasanın ardından bir yıl içinde 5 milyar Dolarlık bir yatırım bekleniyor. Biz “Ağaoğlu Maslak 1453” projemizin satışı ile birlikte yıllık konut satış hedefimizi 4000 adet seviyesine çıkararak sektörümüzün en büyük geliştiricisi olma konumumuzu da güçlendirmiş olacağız.”
 
400 MİLYON DOLARLIK SATIŞ
Geçtiğimiz yıl içerisinde Körfez ülkelerinden çok sayıda yatırımcı ve çeşitli sektörlerden işadamları ile görüştüklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise, Körfez ülkelerinin emlak sektörü için çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Rahvalı, “Mütekabiliyet Yasası çıkmadan bir yıl kadar önce yabancılara konut satışı için departman kurduk, Körfez ülkeleriyle bağlantılarımızı geliştirdik ve böylelikle bu ülkeler başta olmak üzere Rusya ve Kuzey ülkeleri satış ağımıza dahil oldu. Yasa sonrasında yabancılara 400 milyon Dolarlık satış gerçekleştirdik. Bununla yetinmeyip yeni işbirlikleri geliştirmeliyiz.”dedi.
 
Küresel ekonomik kriz sonrası değişen yeni dünya düzeni ile birlikte Türkiye’nin ve özellikle de İstanbul’un her geçen gün uluslararası yatırımcıların ve finans dünyasının daha fazla ilgisini çektiğini belirten Rahvalı, Mütekabiliyet Yasasının yabancı yatırımcıların ve yurt dışından gelen misafirlerin Türkiye’de daha uzun kalmasını sağlayacağını, bunun da sadece gayrimenkul sektörünü değil turizm, gıda, moda ve perakende gibi birçok sektörü olumlu etkileyeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem