Adaylığa karar verdi tweet atmaya başladı!

Haber61/Haber Servisi Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal dün gece yarısı resmi twitter hesabından mesajlar yayınladı. 140 harfi geçtikleri için mesajlarını bilgisayarından fotoğraf çekerek paylaşan Rektör Baykal’ın özellikle Cumhurbaşka

Adaylığa karar verdi tweet atmaya başladı!

Haber61/Haber Servisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal dün gece yarısı resmi twitter hesabından mesajlar yayınladı.

140 harfi geçtikleri için mesajlarını bilgisayarından fotoğraf çekerek paylaşan Rektör Baykal’ın özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan vurgusu yapması dikkat çekti.

Uzun bir aradan sonra tweet atmaya başlayan Baykal’ın ilk mesajı, “Basınımızın, değerleri ön planda tutan anlayışın temsilcisi Yeni Şafak ve Akit'e yönelik saldırıyı kınıyorum.” oldu.

Başkanlık sistemi ile ilgili ifadeler kullanırken ‘c’leri ‘ç’ yapması da sosyal medyada alay konusu olan Rektör Baykal önce “Türkiye son yıllarda başkanlık sistemi tartışması içine girdi” ifadelerini kullandı ardından şunları yazdı;

* Aslında sistemin Türkiye'ye neler kazandırabileği konusuna değil, bunun tartışılmasının nasıl önlenebileceği mücadelesine dönüştü.

* Geçmişe baktığımızda sistemle alakalı konularda değişime karşı yapılan mücadeleler hep ülke ve vatandaş olarak kaybetmemize vesile oldu.

* Devletçi bakış ve tutuculuk evrensel ekonomik yapıya entegrasyonu geçiktirdi. Ülkemiz içinde birlikte yaşadığımız kimlikleri tanımamakta israr kimlik üzerinden oluşturulan teröre alt yapı oluşturdu. Devlet ideolojisi dayatması ile kılık kıyafet ve yaşam tarzı gibi temel hakların geçiktirilmesi mutsuz ve devletine güven duyma noktasında zaafiyet oluşturduk.

* Türkiye son yıllarda başkanlık sistemi tartışması içine girdi. Aslında sistemin Türkiye’ye neler kazandırabileceği konusuna değil bu sistem değişikliği konusunun tartışılmasının nasıl önlenebileceği mücadelesine dönüştü. Geçmişe baktığımızda sistemle alakalı konularda değişime karşı yapılan mücadeleler hep ülke ve vatandaş olarak kaybetmemize vesile oldu. Çok partili hayata geçme konusunda engellemeler, demokrasiye geçişimizi geçiktirdi. Seçim sistemi ile ilgili demokratik usullerden uzak yöntemleri kullanarak yaptığımız seçimler demokrasi sürecinde kesilmelere sebep oldu. 

* Laiklik fanatikliği ile çocuklarımızın din konusunda yeterince eğitilmemesi hatasını işleyerek bu sahayı cemaatlere terk ederek bugün karşımıza devlete alternatif yapıların oluşumuna yol açtık. Velhasıl bunları hep ‘… iyi ama Türkiye şartları farklı’ gibi bana göre arka planında planlar olan sebeplere bağlamaya çalıştık. Ve hep kaybettik.

* Basit bir soruyla ‘monarşiden cumhuriyete geçişte’ iyi ama, Türkiye şartları farklı demode düşünceyle Atatürk adım atmamış olsaydı bugün konumumuz ne olurdu? Konuyu başkanlık sistemi özeline getirirsek diyorum ki yine aynı hatalar ve engellemeler ile karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkan’ımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sistemi önermesi, ya da bir partinin bu sisteme sahip çıkıyor olması bu sistemin Türkiye için uygun olmadığı gibi absürt bir kanaatin sebebi olabilir mi?

* Ya da biraz olsun kafamızdaki tabuları bir kenara bırakarak: milletimizin teveccühü ile 13 yıldır ülkemize Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev yapan ve tartışmasız cumhuriyet tarihinde en hızlı bir çok değişim ve dönüşüme imza atan ve zaten bir birey ve bir siyasetçi olarak gelinebilecek en üst makamda birisinin talebi üzerinede düşünsek ve kararımızı ona göre vermeyi denesek… Türkiye’yi korkularla bir yere taşıyamayız. Dünyanın herhangi bir ülkesinde oluyorsa bir sistem/değişim benim ülkemde de olur.

* Milletimin en yetkin konuma taşıdığı Cumhurbaşkanı’ımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ise O’nun ülke adına sunduğu önerileri dikkate almama gibi bir lüksümüzün olmadığına inanıyorum. Elbette farklı gizli gündemi! olmayanlar için geçerli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem