Aday olacak memurlar dikkat

Yüksek Seçim Kurulu'nun, 7 Haziran 2015 günü yapılacak genel seçimler için kamu görevlilerine yaptığı uyarının ardından, Devlet Personel Başkanlığı da kapsamlı bir çalışma yürüttü. Seçimlerde adaylık düşünen memurlar için rehber hazırlayan kurum, istifa e

Aday olacak memurlar dikkat
Yüksek Seçim Kurulu'nun, 7 Haziran 2015 günü yapılacak genel seçimler için kamu görevlilerine yaptığı uyarının ardından, Devlet Personel Başkanlığı da kapsamlı bir çalışma yürüttü. Seçimlerde adaylık düşünen memurlar için rehber hazırlayan kurum, istifa etmesi zorunlu olan personel arasında "sözleşmeli ve geçici personel"in de bulunduğunu bildirdi. Sürekli ve geçici işçilerin ise adaylık için istifasına gerek yok. Rehberde şu uyarılar öne çıktı:
 
10 şubat'ta sona erecek
 
Rehbere göre, seçim tarihi değişmezse seçimin başlangıç günü 9 Mart Pazartesi olacak. Kamu görevlilerinin ise milletvekilliği için en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00'ye kadar istifa dilekçelerini vermeleri gerekiyor. Emekli olarak adaylık planlayanların da taleplerini bu tarihe kadar iletmeleri şart. Rehbere göre, kamu kurumlarındaki sözleşmeli ve geçici personelin de seçimler için istifaları zorunlu. Buna karşın sürekli ve geçici işçiler için böyle bir gereklilik bulunmuyor. Sözleşmeliler, aday gösterilmezlerse, tekrar eski görevlerinde sözleşme ile istihdam edilebilecek. Adaylık için görevden ayrılanların talebini reddedilemeyecek. Rehberde, memurların verecekleri dilekçe örneği de yer aldı. Her dilekçede bulunması gereken bilgilerin yanında, "7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olabilmek için görevimden ayrılmak istiyorum" ifadesi yeterli olacak.
 
İşte istifası zorunlu kamu görevlileri
 
Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, YÖK üyeleri, RTÜK Üyeleri, kamuda "memur" statüsündeki görevliler  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler