Adana’yı sağanak vurdu

Adana'da bugün öğleden sonra etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına yüzünden 32 adet elektrik direği ve 123 adet iletim hattının hasar gördüğünü, buna bağlı olarak da 667 adet trafonun da elektriksiz kaldığı bildirildi.Kentte saat 13.00 sıralarında k

Adana’yı sağanak vurdu

Adana'da bugün öğleden sonra etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına yüzünden 32 adet elektrik direği ve 123 adet iletim hattının hasar gördüğünü, buna bağlı olarak da 667 adet trafonun da elektriksiz kaldığı bildirildi.

Kentte saat 13.00 sıralarında kent merkezinde başlayan sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Yağmur nedeniyle sokak ve caddeler göle dönerken, birçok alt geçidi su bastı. Suda kalan araçlar saatlerce çekici bekledi. Bazı vatandaşlar ise çekici çağırmak yerine arabasını iterek sudan çıkardı. Belediye görevlileri su basan alt geçitleri açmak için uzun süre mesai harcadı. Birçok ara sokakta çökme meydana geldi. Oluşan çukura düşen birçok araçta maddi hasar meydana geldi. Esnaflar, oluşan çukurlara araç düşmemesi için kendilerince önlem aldı.

Atatürk Parkı'nda rüzgar nedeniyle devrilen bir ağaç ise belediye görevlileri tarafından kesilerek kaldırıldı. Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki ağacın devrildiği sırada çevrede kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.

AÇIKLAMA GELDİ

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan fırtına ve kuvvetli yağmurun elektrik şebekelerine hasar verdiği belirtilerek, "Yaşanan bu durum sonucunda toplam 32 adet direk ve 123 iletken hasar görmüş ve 667 adet trafomuz enerjisiz kalmıştır. Kesinti süresince arızaların en kısa sürede giderilmesi adına aşağıdaki çalışmalar yapılmıştır. Kriz masası kurulmuş ve tüm arıza ekiplerimiz vardiya sistemi olmaksızın 24 saat esasına göre mesaili çalışmaya başlamıştır. Arıza ekiplerimize destek olarak bölgedeki ilave ekipler de görevlendirilmiştir. Süreçte öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru iletken kopmalarına müdahale edilmiştir. Alternatif besleme kanalları devreye sokularak mümkün olan bölgelerde enerjilendirme sağlanmıştır. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon azami ölçüde sağlanmıştır. Alınan bu tedbirler sonucu 113 adet trafo enerjilendirilmiştir. Enerjisiz kalan bölgelerde ise ekiplerimiz arızalara müdahale etmekte olup, en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Adana’yı sağanak vurdu

Adana’yı sağanak vurdu

Adana’yı sağanak vurdu

Adana’yı sağanak vurdu

Adana’yı sağanak vurdu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler