Adana’da IŞİD operasyonu

Adana'da terör örgütü IŞİD'in sözde cihat çatışma bölgesi olarak adlandırdığı Suriye'ye gitmek amacıyla Adana'ya gelen 12 yabancı ülke vatandaşına geçici olarak kullandıkları evleri kiralayan ve örgüt adına Adana'da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği idd

Adana’da IŞİD operasyonu

Adana'da terör örgütü IŞİD'in sözde cihat çatışma bölgesi olarak adlandırdığı Suriye'ye gitmek amacıyla Adana'ya gelen 12 yabancı ülke vatandaşına geçici olarak kullandıkları evleri kiralayan ve örgüt adına Adana'da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince terör örgütü IŞİD'e yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda, terör örgütünün sözde cihat çatışma bölgesi olarak adlandırdığı Suriye'ye gitmek amacıyla, Adana'ya gelen 9 Cezayir, 3 Fas vatandaşı olmak üzere toplam 12 yabancı ülke vatandaşına geçici olarak kullandıkları evleri kiralayan ve örgüt adına Adana'da sorumlu düzeyde faaliyet gösteren İ.Ç. isimli şüpheli gözaltına alındı. İ.Ç., yapılan işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Suç şüphelisi şahsın yapılan üst aramasında ülkemizin çeşitli illerinden örgütün sözde cihat çatışma bölgesi olarak adlandırdığı Suriye'ye gidecek şahısların isim ve iletişim bilgilerinin bulunduğu çok sayıda doküman ele geçirildi.

İ.Ç'nin; yürütülen soruşturma kapsamında daha önceki tarihlerde yine Adana'da Mithatpaşa Mahallesi'nde yine aynı amaçlar için kiraladığı evde 4 Fransa, 1 İtalya, 2 Endonezya, 1 Suudi Arabistan, 1 Almanya, 1 Tunus ve 1 Mısır vatandaşı olmak üzere 11 yabancı ülke vatandaşı yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Başkanlığına teslim edildiği belirtildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 2015 yılı içerisinde örgüt adına sözde cihat çatışma bölgeleri olarak adlandırılan yerlere gitmek üzere Adana'yı geçiş güzergahı olarak kullanan toplam 31 ülke vatandaşı 75 şahıs hakkında idari işlem yapıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem